понеділок, 01 жовтня 2018 19:43

У БПП сумніваються у проекті держбюджету Гройсмана

У БПП сумніваються у проекті держбюджету Гройсмана
Фото: ТСН

Верховна Рада може відхилити запропонований Кабінетом міністрів проект державного бюджету на 2019 рік.

Таку думку висловив нардеп від БПП і член оборонного комітету Іван Винник після зустрічі фракції президента з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

"Сьогодні державне оборонне замовлення у частині держгарантій не виконана на 7 мільярдів гривень, що становить 30 відсотків від загальної суми видатків... Не вирішене питання з підняттям грошового забезпечення українському військовому. Воно становить трохи більше 7 тисяч гривень. Це не відповідає сучасним реаліям... Комітет пропонував вирішити питання до підняття до 11,5 тисяч гривень мінімальної зарплати [військовим]. Не бачимо цих розрахунків у проекті бюджету. Треба щонайменше 15 мільярдів гривень додаткових... Враховуючи позицію уряду, що грошей нема... Такий бюджет має досить сумнівні перспективи ухвалення", - сказав Вінник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко з Гройсманом закладають фінансову міну наступникам

14 вересня прем'єр-міністр Володимир Гройсман презентував напрацьований урядом проект державного бюджету на 2019 рік. Він передбачає зростання ВВП на 3%, підвищення цін на 7,4%. Мінімальна зарплата збільшиться з 3723 до 4170 грн.

Зараз ви читаєте новину «У БПП сумніваються у проекті держбюджету Гройсмана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути