Ексклюзиви
середа, 26 грудня 2012 12:34

У "Батьківщині" шкодують, що Кличко не сказав про лояльність до російської у парламенті перед виборами

У "Батьківщині" шкодують, що Кличко не сказав про лояльність до російської у парламенті перед виборами
Олександр Бригинець: чиновник зобов'язаний законом говорити державною мовою. ото: golos.ua

Своїми словами про те, що не можна змусити людину говорити тією мовою, якою вона ніколи не говорила, Віталій Кличко підтвердив, що в УДАРу є дотичні точки з владою.

Таку думку Gazeta.ua висловив нардеп від "Батьківщини" Олександр Бригинець, коментуючи заяву Кличка.

"Чому УДАР зайняв таку позицію, треба запитати у них, - каже політик. - Наша позиція принципова: є закон, який передбачає, що всі державні функції в Україні виконуються державною мовою. Кожен чиновник, а депутати є чиновниками, бо в кожного з нас перший ранг чиновника, повинен виконувати законодавство".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко не вважає, що всі депутати мають перейти на українську

Бригинець також повідомив, що в "Батьківщині" готують проект закону, який має стати на заваді виступам російською мовою у парламенті.

"Цей проект закону робить певну диференціацію. Припустимо, якщо чиновник говорить говорить державною мовою, значит він говорить, як чиновник. Якщо він говорить не державною мовою, то він має на це повне право, але в цьому випадку він виступає просто як приватна особа. Тоді на його виступ треба реагувати, як на виступ приватної особи. Хтось, припустимо, приїхав у Донецьк і вирішив поговорити російською мовою. Це його приватне спілкування", - пояснив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наливайченко розповів, як "УДАР" вболіває у парламенті за всенародний добробут

Що ж до позиції УДАРу в мовному питанні, у "Батьківщині" шкодують, що Кличко раніше не говорив про це.

"Ми завжди говорили про те, що ми з УДАРом союзники — у нас спільні певні тактичні завдання. Але в багатьох питаннях існують серйозні відмінності у підходах "Батьківщини", "Свободи" і УДАРу. Це стосується не тільки мови, а й землі, й імпічменту президенту. Саме тому, ми завжди казали, що позиція Кличка у певних питаннях співпадає із опозицією, а в інших — із позицією влади. Це цілком очевидно. Поки у Кличка буде більше спільних точок дотику з опозицією, він буде в опозиції. Коли станеться так, що в нього буде більше точок дотику з владою, він буде працювати спільно з владою", - припускає Бригинець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Янукович не впевнений у собі. Тому робить помилки"

На думку політика, в тому, що Кличко публічно говорить про свою позицію, є певний позитив.

"Це ж не те, що вони втіхаря підголосовують за владу. Це важливо для того, щоб кожного разу виборці розуміли, яка позиція у тієї чи іншої політичної сили. Вони відверто говорять про те, що їхня позиція і позиція Партії регіонів співпадає. Шкода, що вони не говорили про це перед виборами, бо тоді б у них був зовсім інший результат. Люди, які їх підтримували, знаючи таку позицію Кличка, проголосували б за "Свободу" чи за "Батьківщину". Але вже як є. У кожної партії своя стратегія", - зауважив нардеп.

Зараз ви читаєте новину «У "Батьківщині" шкодують, що Кличко не сказав про лояльність до російської у парламенті перед виборами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

232

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути