Ексклюзиви
вівторок, 23 квітня 2013 18:01

У "Батьківщині" існує кілька груп депутатів, які можуть скинути Яценюка - експерт

У "Батьківщині" існує кілька груп депутатів, які можуть скинути Яценюка - експерт
Фото: ua.golos.ua

У фракції "Батьківщина" існує кілька груп депутатів, які у критичній ситуації можуть скинути її лідера Арсенія Яценюка. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов.

16 квітня на засіданні фракції "Батьківщина" прийнято рішення, що обирати та відкликати її голову можна 2/3 голосів. Раніше необхідно було більше половини.

-"Посилення гарантій залишитися на посаді - дуже погана ознака для Яценюка. Це вказує на слабкість його позиції. Якщо в тебе сильні позиції, то навіщо убезпечуватися від загрози, що тебе скинуть із посади голови фракції? В опозиції щось не виходить із точки зору піару. Помічаємо неякісний інформаційний супровід. Будь-які кроки варто розтлумачувати. А ті пояснення, які бачимо зараз свідчать про те, що саме у Яценюка позиції слабкі. Для нього є небезпек і загроза. Так не мало бути", - розповідає політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПР не нацьковувала Польщу на ОУН-УПА, то все вигадки "хворої голови" "Свободи" - Олійник

Він наголошує, що правила щодо обрання та відставки голови фракції повинні існувати і їх слід дотримуватися. Однак змінювати їх "на догоду політичній кон'юнктурі не варто".

Золотарьов також розповідає, що незадоволення усередині фракції вже стало "секретом Полішинеля".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арбузов: Кличка не було на голосуванні за відставку Азарова, бо став політично зрілим

"Є кілька незадоволених груп у середині фракції "Батьківщина". Перш за все це досить послідовний внутрішній опозиціонер Анатолій Гриценко. Також є група депутатів, які не видають свого невдоволення. Це люди, які були наближені до Тимошенко, бізнесмени дніпропетровської групи. Вони швидше будуть орієнтуватися на договірні стосунки із Банковою, аніж ставити під загрозу власні статки. Між ними та Яценюком можуть бути приховані конфлікти. Це розхитує позиції фракції. Є політичні, особисті протиріччя і бізнесові інтереси. Все це не працює на єдність. Крім того останні події із невдалими голосуваннями опозиції — яскраве свідчення того, що в її лавах є глибокі протиріччя. Ці групи у критичній ситуацію можуть скинути Яценюка", - каже він.

Зараз ви читаєте новину «У "Батьківщині" існує кілька груп депутатів, які можуть скинути Яценюка - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути