середа, 29 жовтня 2008 12:51

У Балоги кажуть, що гроші МВФ підуть на підтримку гривні

У разі надання кредиту Міжнародним валютним фондом ці кошти будуть використані на підтримку курсу національної валюти. Про це повідомив перший заступник глави Секретаріату Президента Олександр Шлапак в інтерв"ю журналістам.

Він зазначив, що, відповідно до статуту МВФ, гроші кредиту можуть піти лише на підтримку платіжного балансу держави, тому у разі виділення ці кошти будуть направлені в резерви Національного банку України і використовуватимуться для підтримки курсу гривні.

Шлапак також розповів, що жодного меморандуму між українським урядом і МВФ не підписувалося. Він пояснив, що сьогодні меморандумом називають звернення уряду до МВФ з проханням надати допомогу.

За словами Шлапака, у цьому зверненні, узгодженому з Нацбанком, уряд повідомляє про певні заходи, які він вважає за необхідне вжити для того, щоб протистояти економічній кризі.

"Уряд виклав те, що він вживатиме заходи, у тому числі й ті, що він ввів рекапіталізацію банків, зокрема, що він підтримає ліквідність банківської системи через зміну системи накопичення у Фонді гарантування внесків", - зазначив перший заступник глави Секретаріату.

Він повідомив, що, у свою чергу, МВФ розглянув цей лист і заявив, що у разі реалізації Кабінетом міністрів і Верховною Радою такої економічної політики фонд готовий надати кредит. При цьому Шлапак нагадав, що сума кредиту може складати 16,5 млрд. доларів, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Балоги кажуть, що гроші МВФ підуть на підтримку гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути