четвер, 14 квітня 2011 09:39

У Азарова знайшли ворогів України

У Азарова знайшли ворогів України

Кабінет міністрів на засіданні 13 квітня затвердив військову доктрину України.

Про це пише Комерсант-Україна в статті "Україна тримає оборону".

У документі, зокрема наводяться внутрішньо та зовнішньополітичні ризики виникнення військових конфліктів.

Як зазначає видання, в порівнянні з попередньою редакцією, де головними внутрішніми загрозами називалися незадовільний стан збройних сил і діяльність екстремістських і сепаратистських організацій, їхній перелік розширився.

Зокрема, окрім проявів сепаратизму всередині країни, загрозою вважається "втручання у внутрішні справи, здійснюване за допомогою інформаційного впливу, економічного тиску, фінансової та моральної підтримки окремих політичних сил, неурядових організацій", чия діяльність спрямована на дискредитацію влади.

У документі також прописаний позаблоковий статус України.

"Україна дотримується політики позаблоковості, розцінює її як важливий фактор зниження напруженості військово-політичної обстановки в регіоні", - йдеться в доктрині.

За словами експертів, саме відмова від перспективи участі у військових блоках стала причиною того, що в Україні вирішили оновити військову доктрину.

"Основна відмінність нової доктрини полягає в тому, що забезпечення безпеки розглядається через призму позаблоковості", - заявив, коментуючи ухвалення документа експерт Центру армії конверсії та роззброєння Сергій Згурець.

Раніше лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов припустив, що в Україні можуть статися події подібні до лівійських. На думку "регіонала" таку кампанію фінансує Джордж Сорос. В той же час у фонді "Відродження", який, як відомо, існує на кошти Сороса категорично спростували цю інформацію.

Зараз ви читаєте новину «У Азарова знайшли ворогів України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути