вівторок, 12 квітня 2011 16:27

Міжнародні антикорупційні органи похвалили Януковича

Міжнародні антикорупційні органи похвалили Януковича

У 2010 році Україна досягла вагомих успіхів у розбудові ефективного національного антикорупційного механізму.

Як повідомила прес-служба президента України Віктора Януковича, такого висновку дійшли фахівці Міжнародної асоціації антикорупційних органів (МААО).

Зокрема, у листі генерального секретаря МААО Є Фенга президентові України Віктору Януковичу йдеться про те, що "органи правозастосування в Україні досягли видатних успіхів у протидії корупції".

"Особливо слід відзначити їхні останні зусилля, зосереджені на боротьбі з корупцією на вищих рівнях державної влади. Вперше з часу набуття Україною незалежності до високопосадовців були застосовані процедури антикорупційних перевірок та розслідувань", - зазначив Є Фенг.

"Ми повністю підтримуємо проголошене президентом України Віктором Януковичем гасло щодо протидії корупції - "Закон єдиний для всіх" - і вважаємо його справедливим", - підкреслив керівник Асоціації.

МААО висловила сподівання, що, незважаючи на значні тиск та спротив, політичне керівництво України продовжить свій жорсткий курс на подолання корупції.

"Ми впевнені, що керівництво національних антикорупційних відомств є достатньо наполегливим, відданим справі та досвідченим, щоб вистояти під будь-яким тиском", - відзначив голова МААО.

Слід зазначити, що Міжнародна асоціація антикорупційних органів була заснована у 2006 році. На сьогодні МААО - міжнародна асоціація, членами якої є антикорупційні відомства з різних країн та регіонів світу.

Серед основних завдань МААО – сприяння ефективному затвердженню Конвенції ООН проти корупції. Україна ратифікувала зазначену Конвенцію 18 жовтня 2006 року.

Зараз ви читаєте новину «Міжнародні антикорупційні органи похвалили Януковича ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути