Ексклюзиви
понеділок, 11 квітня 2011 16:58

Януковича попросили оприлюднити доходи його родини

Януковича попросили оприлюднити доходи його родини

Громадськість України вимагає від президента Віктора Януковича показати власний приклад державним службовцям та оприлюднити декларацію за 2010 рік про доходи, цінні папери, нерухоме та цінне рухоме майно і вклади в банках та доходи членів його родини.

Про це говориться у відкритому зверненні до президента України, яке направлено сьогодні і підтримано громадянами країни, представниками громадських організацій, засобів масової інформації (всього 56 підписантів).

Ініціювала звернення кіровоградська громадська організація "Творче об'єднання "ТОРО". Про це повідомила керівник інформаційної служби організації Оксана Якуніна.

"Допоки приймався новий закон і не діяв старий, багато чиновників вирішили обійти цю норму. Не став винятком і наш президент, - зазначив президент творчого об'єднання "ТОРО" Олексій Хмара. - Зважаючи на це, ми ініціювали відкрите звернення до Віктора Януковича і сподіваємося, що президент покажете особистий приклад виконання вимог закону та в термін не пізніше 1 травня 2011 року оприлюднить на своєму офіційному веб-сайті власну декларацію за 2010 рік про доходи, цінні папери, нерухоме та цінне рухоме майно і вклади в банках та доходи членів родини".

"Добровільне декларування державним службовцем власних доходів позитивно вплине на його репутацію", - зазначається у зверненні.

Як відомо, 7 квітня Верховна Рада України ухвалила поданий президентом новий антикорупційний закон "Про засади запобігання і протидії корупції в Україні".

Ним визначено, що державні службовці зобов'язані щорічно до 1 квітня подавати декларацію за місцем роботи.

Закон набере чинності з 1 липня цього року, а норма про декларування державними службовцями власних доходів та видатків набуває чинності з 1 січня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «Януковича попросили оприлюднити доходи його родини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути