Ексклюзиви
середа, 13 квітня 2011 16:41

Сорос не готував проекти, подібні до подій у Північній Африці

Сорос не готував проекти, подібні до подій у Північній Африці

Виконавчий директор Міжнародного фонду "Відродження" Євген Бистрицький відреагував на заяву лідера фракції Партії регіонів Олександра Єфремова, який стверджує, що засновник фонду Джордж Сорос виділив гроші на підготовку в Україні проектів, подібних до подій у Північній Африці.

"Джордж Сорос добровільно виділяє для сприяння становленню відкритого, демократичного суспільства, а також для допомоги тим категоріям громадян країни, які особливо постраждали від глобальної фінансової кризи, надаються та витрачаються в Україні лише за рішеннями чи рекомендаціями українських громадян, незалежних експертів – членів Правління та Програмних рад фонду", - заявляє Євген Бистрицький.

За словами виконавчого директора Міжнародний фонд "Відродження" діє, як національна фундація. Це означає, що ніхто в Україні не готує й не може готувати за розпорядженням Сороса жодної "групи молодих рєбят", а також не запускає "різноманітних проектів, які є "по варіанту Північної Африки". Таких розпоряджень чи проектів немає й не може бути.

"Політична сила, якою керує лідер фракції, замість сприяти налагодженню продуктивного діалогу між владою та численними громадськими організаціями, діалогу, який було суттєво порушено з боку влади, особливо за останній рік, спрямовується Олександром Єфремовим у протилежний бік – проти громадської активності під гаслами неіснуючої загрози дестабілізації суспільства", - заявив він.

Міжнародний фонд "Відродження" вимагає від політика пояснень та доказів фактів, про які заявив Олександр Єфремов.

Зараз ви читаєте новину «Сорос не готував проекти, подібні до подій у Північній Африці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути