вівторок, 22 лютого 2011 11:13

У Азарова розкрили банківську "пристрасть" Тимошенко

У Азарова розкрили банківську "пристрасть" Тимошенко

Заяви Юлії Тимошенко щодо ухвалення рішень урядом Миколи Азарова про виділення 3,5 млрд. грн. банку "Надра" є безпідставними та такими, що не відповідають дійсності.

Як повідомила прес-служба Мінфіну, урядом України під головуванням Миколи Азарова жодні рішення щодо додаткової капіталізації банків не приймалися та жодна копійка бюджетних коштів не була витрачена на зазначені цілі.

У Міністерстві фінансів зазначили, що з травня по листопад 2009 року урядом Тимошенко за державні кошти було придбано акції АКБ "Київ", ПАТ "Укрексімбанк", "Родовід Банк" і АБ "Укргазбанк" на загальну суму 19,6 млрд. грн.

Крім того, в січні-лютому 2010 року, за даними чиновників, було направлено на докапіталізацію ПАТ "Укрексімбанк" 6,4 млрд. грн.

Разом з тим, ГоловКРУ було проведено ревізії ПАТ АКБ "Київ", "Родовід Банк" і АБ "Укргазбанк", за результатами яких встановлено чисельні порушення законодавства при використанні державних коштів, зокрема, безпідставне надання кредитів, оплата сумнівних юридичних та консультативних послуг в значних розмірах, реалізація основних засобів по заниженим цінам та інше.

"Таким чином, фінансовий стан зазначених банківських установ продовжував погіршуватись", - сказали у Мінфіні.

Нагадаємо, раніше екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що не виключає оскарження в судовому порядку рішення Кабінету міністрів України про виділення "Ощадбанком" банку "Надра" 3,5 млрд. гривень.

Зараз ви читаєте новину «У Азарова розкрили банківську "пристрасть" Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути