вівторок, 09 жовтня 2018 12:33

У Авакова дорікнули Порошенкові повним бардаком у Генштабі

У Авакова дорікнули Порошенкові повним бардаком у Генштабі
Вже п'ятий вибух на складах, а президент Петро Порошенко не робить висновків, кажуть у "Народному фронті". Фото: УНІАН

У Генштабі відбувається бардак у питанні зберігання боєприпасів. При цьому президент Петро Порошенко не робить із цього висновків. Про це сказав нардеп від "Народного фронту", член колегії МВС Антон Геращенко в ефірі телеканалу "Прямий".

"Розглядається 2 версії. Одна - диверсія зі сторони Російської Федерації, яка могла бути здійснена або засиланням диверсантів, або ударом із повітря російським безпілотником.

Трагедія в тому, що Україна вкотре втратить боєприпаси на сотні мільйонів доларів, які в країні не виробляються", - сказав він.

"У Генеральному штабі повний бардак зі зберіганням боєприпасів. Після попередніх трагедій створювали комісію при Національній раді з безпеки та оборони, яка об'їхала всі склади і дала за кожним докладні рекомендації. Ще 2017-го виділили сотні мільйонів гривень на роботи із сортування боєприпасів. Коли був вибух у Калинівці, публікували фотографії, в якому стані перебувають склади в Ічні. Купи снарядів просто валялися під відкритим небом і гнили.

Президент як Верховний Головнокомандувач після вже 5 вибуху на складах повинен дати оцінку якості роботи співробітникам Генерального штабу, зробити кадрові висновки. Якщо цього не зробить, то це буде і далі тривати. Не може бути такого, що знищується майно на сотні мільйонів доларів і ніхто за це не відповідає", - заявив Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибухи на Чернігівщині: щосекунди розривається кілька снарядів

9 жовтня о 3.30 на 6 військовому арсеналі неподалік міста Ічня на Чернігівщині стався вибух. Масштаб поки невідомий. По всій Чернігівській області та вздовж державного кордону введені відповідні обмежувальні заходи.

Зараз ви читаєте новину «У Авакова дорікнули Порошенкові повним бардаком у Генштабі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути