пʼятниця, 23 липня 2010 15:49

У Януковича зацікавилися спалюванням соломи, як у селі Ющенка

У Януковича зацікавилися спалюванням соломи, як у селі Ющенка

У Адміністрації президента (АП) зацікавилися соломою як альтернативним джерелом енергії. Про це повідомила на прес-конференції заступник глави АП Ірина Акімова.

Акімова відзначила, що ще жоден з проектів не затверджений, проте, вже надходять пропозиції, які в АП вважають цікавими. Це будівництво електростанцій на сонячних батареях у Запорізькій та Одеській областях, проект реконструкції та модернізації малих гідростанцій на малих річках, які, за словами Акімової, можуть дати не тільки додаткове джерело енергії, але й дати антипаводкову дію.

"Є ще одна цікава ініціатива, вона зараз теж перебуває на етапі розгляду. Це цікава кооперація між агросектором і виробниками енергії, газу зокрема, на основі спалювання переробленої особливим чином соломи", - повідомила Акімова.

За її словами, за допомогою реалізації цього проекту можна допомогти аграріям, вводячи тим самим енергозберігаючі технології.

"При реалізації цього проекту можливий майже натуральний обмін на користь села: солома, яка все одно спалюється на полях і нічого корисного не приносить, в обмін на надання техніки для обробки землі. Цим обміном займатимуться компанії, які самі зацікавлені в отриманні цієї сировини і готові натомість надавати техніку для селян", - сказала Акімова.

Заступник глави АП також підкреслила, що цей проект цікавий ще і тим, що це національна розробка. На її основі можна створити мережу постачань дешевших послуг ЖКГ, наприклад, теплої води.

"Це дуже економний і цікавий варіант - маленькі опалювальні котли на район або навіть на окремі будинки, які за початковими розрахунками, - вони, звісно, мають бути підтверджені - можуть бути куди ефективнішими, ніж опалювання газом", - пояснила вона.

Нагадаємо, що на початку липня жителі сіла Хоружівка Недригайлівського району Сумської області звернулися з відкритим листом до голови Верховної Ради Володимира Литвина, в якому запрошують оглянути діюче виробництво солом"яних гранул і роботу котла на цьому виді палива.

Жителі Хоружівки відзначають, що "в рідному селі Віктора Ющенка є успішний досвід використання соломи як джерела енергії", повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «У Януковича зацікавилися спалюванням соломи, як у селі Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути