четвер, 02 вересня 2010 09:36

У Януковича не знають, за що звільняти Хорошковського

У Януковича не знають, за що звільняти Хорошковського

Глава Адміністрації президента Сергій Льовочкін не бачить причин для звільнення глави СБУ Валерія Хорошковського

"Якщо є питання в професійному плані до глави СБУ, давайте про них говорити. Але я про них не чув", - цитує чиновника УНІАН.

Водночас глава АП не вважає такою підставою звинувачення на адресу Хорошковського лише в тому, що є конфлікт інтересів у перебуванні на посаді глави СБУ людини, чия дружина є власником потужного медіа-холдингу.

"Правильніше, він є, але не можна говорити лише про цей випадок, коли такий же конфлікт інтересів бачимо і бачили у багатьох інших людей, які були при владі вчора і будуть завтра", - вважає Льовочкін.

Глава Адміністрації президента зазначив, що "не можна обмежувати права багатої людини, не можна записати у Конституції, що багата людина не має права займати серйозних посад на державній службі".

Численні звинувачення в ЗМІ на адресу Хорошковського Льовочкін вважає застосуванням опонентами глави СБУ "тактики тисячі порізів", коли один поріз не є летальним, але в сумі вони формують потрібний образ і мають стратегічно вирішити долю того, проти кого така тактика застосовується.

Тим часом, опозиція і представники міжнародних організацій заявляють, що Хорошковський став однією з причин погіршення стану свободи слова в Україні.

Водночас, політолог Володимир Фесенко вважає, що глава Служби безпеки Валерій Хорошковський не буде звільнений.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua

"Хорошковський дуже близький до групи Льовочкіна. Подейкують, що в них там вже склався свій своєрідний тандем. Тому я думаю, що Льовочкін закономірно захищатиме Хорошковського і берегтиме його", - підкреслив експерт.

Водночас він додав, що "в політиці ніколи не можна казати ніколи".

"Але на сьогоднішній день вони дуже близькі політичні партнери. Можливо, навіть бізнесові. Тому через цей зв"язок відставка Хорошковського практично нереальна", - зазначив Фесенко.

Зараз ви читаєте новину «У Януковича не знають, за що звільняти Хорошковського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути