четвер, 12 серпня 2010 13:47

ВАСУ дозволив Хорошковському вирішувати долі суддів

ВАСУ дозволив Хорошковському вирішувати долі суддів

Вищий адміністративний суд у четвер визнав законним указ Президента Віктора Януковича про призначення Валерія Хорошковського членом Вищої ради юстиції.

Таке рішення ухвалила колегія суддів, передають "Українські новини".

Таким чином, суд відмовив у задоволенні позову ТРК "Телерадіосвіт" (ТВі) до Януковича про визнання незаконним цього указу.

Відповідно до законодавства рішення є остаточним і оскарженню не підлягає

Нагадаємо, телеканал ТВі у Вищому адміністративному суді оскаржив указ президента Віктора Януковича про призначення Валерія Хорошковського членом ВРЮ. У позовній заяві телеканалу зазначається, що це призначення є неправомірним, оскільки не відповідає положенню закону "Про вищу раду юстиції" в частині обов'язкової наявності у члена ВРЮ юридичної освіти та стажу роботи в галузі права не менше 10-ти років. Хорошковський в даній справі виступає третьою стороною.

У свою чергу, представник Хорошковського в суді переконаний, що указ президента про призначення його довірителя членом Вищої ради юстиції (ВРЮ) був виданий з додержанням законодавчих норм і Хорошковський має необхідний десятирічний стаж роботи у галузі права.

Нагадаємо, що новий закон про судоустрій суттєво розширив повноваження Вищої ради юстиції. Зокрема, вона отримала право витребувати справи з суду на етапі розгляду.

Також, як відомо, саме ВРЮ є початковою ланкою у процесі звільнення суддів.

Зараз ви читаєте новину «ВАСУ дозволив Хорошковському вирішувати долі суддів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути