Ексклюзиви
середа, 28 вересня 2011 09:06

Спецтема: Луценко за ґратами

Тюремщики запевняють, що стан Луценка задовільний і в СІЗО йому нічого не загрожує

Тюремщики запевняють, що стан Луценка задовільний і в СІЗО йому нічого не загрожує

У Державній пенітенціарній службі України запевняють, що стан здоров'я екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка задовільний.

Там також повідомили, що керівництвом Київського СІЗО було надано Луценку результати його інструментального обстеження з висновком та рекомендаціями комісії МОЗ України. "Стан здоров'я ув'язненого членами комісії визнано задовільним", - наголошують у пенітенціарній службі.

"В межах динамічного нагляду за станом здоров'я Луценка 27 вересня він був проконсультований фахівцем МОЗ України, за підсумками чого було надано відповідні рекомендації, які наразі виконуються медперсоналом Київського СІЗО", - повідомляє прес-служба.

У Державній пенітенціарній службі також наголосили, що інформація ЗМІ про неналежне утримування ув'язнених у СІЗО не відповідає дійсності.

"В Київському СІЗО дійсно утримуються заарештовані, які хворі на ВІЛ-інфекцію, СНІД або туберкульоз. Але, у відповідності з діючою нормативною базою, перші дві категорії ув'язнених мають утримуватись на загальних умовах (без ізоляції), і при дотриманні особою заходів профілактики зараження ВІЛ-інфекцією є неможливим. В свою чергу, хворі на туберкульоз – ізолюються від загальної маси ув'язнених та утримуються у відповідних приміщеннях медико-санітарної частини СІЗО, що також унеможливлює захворювання, оскільки не допускається прямий контакт тубхворих з іншими заарештованими", - запевнили тюремщики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко розповів, хто відповідатиме, якщо з Луценком щось станеться

Тим більше, наголосили там, камера Луценка знаходиться на значній відстані від цих приміщень, в іншому режимному корпусі СІЗО.

У Державній пенітенціарній службі розповіли, що здійснення консультацій, обстежень, лікування за межами слідчого ізолятора можливе лише за письмового дозволу слідчого або судового органу, у впровадженні якого перебуває кримінальна справа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко: Мене тримають у СІЗО, поки я не здохну

"При потребі надання невідкладної медичної допомоги – керівництво установи зобов'язано викликати бригаду швидкої медичної допомоги або самостійно терміново доставити хворого до відповідного медичного закладу МОЗ України. Однак, згідно комісійних висновків фахівців МОЗ України від 20 вересня п.р., стан здоров'я Луценка визнано таким, що не потребує лікування в спеціалізованих закладах охорони здоров'я МОЗ України. Надані комісією фахівців МОЗ України рекомендації виконуються в межах Київського СІЗО", - йдеться у повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «Тюремщики запевняють, що стан Луценка задовільний і в СІЗО йому нічого не загрожує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути