четвер, 26 квітня 2012 16:38

Тюремники Тимошенко плутаються в свідченнях і обіцяють карати "найжорстокішим способом"

Тюремники Тимошенко плутаються в свідченнях і обіцяють карати "найжорстокішим способом"
Фото: rian.com.ua

Співробітникам Качанівської виправної колонії і їх близьким, які брали участь у транспортуванні екс-прем'єра Юлії Тимошенко в лікарню "Укрзалізниці" № 5 в Харкові, надходять погрози від невідомих.

"Моїм батькам, починаючи з вівторка, дзвонили на домашній телефон і погрожували фізичною розправою. Природно, що дзвонили не представилися, природно, подані запити, звідки дзвонили, на мій мобільний телефон також надходили погрози", - повідомив на брифінгу в Качанівській колонії в четвер заступник начальника з охорони Андрій Парамей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко голодує вже 7 діб, а її колишню сусідку кинули в карцер - Власенко

Він повідомив, що написав заяву в міліцію і попросив також захистити його близьких. За його словами, номери, з яких надходили дзвінки, визначені: це харківські міські телефони, київський міський телефон і три номери мобільного зв'язку.

Як повідомив начальник управління Державної пенітенціарної служби Харківської області Євген Бараш, аналогічні телефонні дзвінки з погрозами надходили також першому заступнику начальника колонії Андрію Коваленко та іншим співробітникам установи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МОЗі обурені втручанням Карпачової у ситуацію щодо Тимошенко

Він продемонстрував також роздруківку з інтернету із закликом знищити першого заступника начальника Качанівської колонії. "Я вас запевняю, що ми не допустимо ніяких загроз по відношенню до наших співробітників і членам їх сімей, і всі ці спроби будуть по можливості покарані найжорстокішим чином", - сказав Бараш.

Парамей повідомив також, що неодноразово супроводжував Тимошенко, коли її вивозили за межі колонії на обстеження. "Цього разу було як і раніше, ніякої сили не застосовувалося. Коли її доставили в палату, вона мені подякувала і була в прекрасному настрої", - підкреслив Парамей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюремники хочуть списати синці Тимошенко на її бійку з сусідкою - Кожем'якін

За його словами, коли він зайшов у приміщення, де утримується Тимошенко, ввечері 20 квітня, вона вже стояла на ходунках. "Вона стояла на ходунках, а не лежала на ліжку. Я їй допоміг спуститися сходами і лягти на носилки швидкої допомоги", - сказав він. Таким чином, парам не підтвердив інформацію прокурора області Геннадія Тюріна про те, що Тимошенко відмовилася від госпіталізації в останній момент, в результаті чого до неї була застосована сила в рамках статті 106 Кримінально-виконавчого кодексу.

Як підкреслив Бараш, внутрішня перевірка в управлінні не підтвердила застосування сили по відношенню до Тимошенко. У той же час перевірка прокуратури, за словами Бараша, ще триває.

Зараз ви читаєте новину «Тюремники Тимошенко плутаються в свідченнях і обіцяють карати "найжорстокішим способом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути