четвер, 26 квітня 2012 15:28

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Посол Німеччини про побиття Тимошенко: Влада має розібратися. Ми не дозволимо тримати нас за дурнів

Посол Німеччини про побиття Тимошенко: Влада має розібратися. Ми не дозволимо тримати нас за дурнів
Ганс-Юрген Гаймзет. Фото: zn.ua

Посол Німеччини в Україні Ганс-Юрген Гаймзет вважає, що на сьогоднішній день існує можливість лікування екс-прем'єр міністра України Юлії Тимошенко в Німеччині.

"Українська сторона хотіла вивчити питання з приводу того, чи існують правові можливості для лікування Тимошенко за кордоном. Я не знаю, чи є вже остаточний результат, хоча схоже на те. На мій погляд, така можливість існує", - сказав посол в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україну".

Він зазначив, що не можна випускати з уваги те, що все, що відбувається навколо Тимошенко та інших засуджених колишніх членів уряду, має політичне, а не тільки правове підгрунтя.

"Судові процеси відбувалися без дотримання мінімальних європейських вимог, були, на наш погляд, виборчими і політично мотивованими", - сказав дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посол Німеччини: Не бачу жодних ознак того, що Угоду про асоціацію буде підписано

Гаймзет зазначив, що Німеччина з розумінням ставиться до того, що Україна є країною, де відбувається трансформація, і визнає, що в багатьох сферах додаються великі зусилля для того, щоб модернізувати державну владу.

"Але ми не дозволимо приймати нас за дурнів. У нинішній ситуації українській владі потрібно з'ясувати, що сталося під час примусової транспортування пані Тимошенко в лікарню. Не можна, щоб ті звинувачення, які озвучено, не було розслідувано", - заявив посол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євгенія Тимошенко розповіла європейським послам про "режим Януковича"

За його словами, Німеччина очікує від України як члена Ради Європи та учасника Європейської конвенції з прав людини повного з'ясування обставин цього інциденту.

Що стосується візитів німецьких лікарів до України, то посол не виключив, що вони можуть відбуватися і в майбутньому.

Зараз ви читаєте новину «Посол Німеччини про побиття Тимошенко: Влада має розібратися. Ми не дозволимо тримати нас за дурнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути