пʼятниця, 13 квітня 2012 16:24

Тейшейра: ЄС розчарувався у Януковичу

Тейшейра: ЄС розчарувався у Януковичу
Тейшейра марно вірив у Януковича. Фото: obozrevatel.com

Президент України Віктор Янукович не виконав обіцянок даних народу і Європейському союзу.

Про це розповів представник ЄС в Україні Хосе Мануель Пінту Тейшейра в інтерв'ю журналу Кореспондент.

"Коли у своїх висловлюваннях я згадав Президента Януковича, я насправді його цитував. Адже він сам під час передвиборної президентської кампанії, та й протягом першого року правління постійно говорив про те, що після помаранчевої революції Україна була в хаосі, не було порядку і вона вимагала реформ. Янукович тоді заявив, що побудує вертикальну модель влади, - щоб побороти корупцію, поліпшити бізнес-клімат і припинити хаос ", - додав він.

Представник Євросоюзу відзначив, що результати боротьби з корупцією в Україні поки не видно: "коли вони будуть видні, я першим буду дуже радий заявити про них. Але на даний момент ситуація значно гірше, ніж була в той так званий хаотичний період після помаранчевої революції".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейські політики потрапили в пастку – політолог

Відповідаючи на питання, наскільки ближче або далі стала Україні до ЄС після посадки екс-чиновників - Тимошенко, Луценко, Тейшейра сказав, що "під час помаранчевого правління було більше свободи, більше демократії, було більше довіри". "В ті часи олігархи підтримували різних політичних гравців, тому було більше місця для плюралізму. Що стосується законодавчої системи і реформ, було зроблено мало, але все ж програму допомоги ЄС можна було запускати", пояснив він.

Що стосується уряду Януковича, продовжив дипломат, він сам створив багато надій навколо себе, заявивши про курс на реформи і про порядок, який він наведе, створивши вертикаль влади.

"І в нього повірили - як Україна, так і ЄС. Але, на жаль, він не виправдав надій", - сказав представник ЄС. Також він повідомив, що говорив з Порошенком про програму допомоги, яку може надати ЄС у проведенні реформ в Україні. Йдеться про 500 млн євро.

Зараз ви читаєте новину «Тейшейра: ЄС розчарувався у Януковичу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути