середа, 04 квітня 2012 18:21

Європейські політики потрапили в пастку – політолог

Європейські політики потрапили в пастку – політолог
Володимир Цибулько вважає, підтримавши Тимошенко, їм доведеться дещо пояснити виборцям. Фото: hvilya.com

Реакція української сторони на заяви глави представництва ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейри буде стриманою. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Тому що фактично в цих заявах Тейшейри проглядається його особистісна оцінка української ситуації та подій довкола процесів по набуттю Україною асоціації. Він привносить свої образи, емоції, нерозуміння деяких мотивів української влади. Сприймати це треба, враховуючи особистість самого глави представництва ЄС", - зауважив він.

За словами експерта, треба ще подивитися, хто буде керувати у Євросоюзі – Європейська народна партія чи у владу повернуться євросоціалісти. Цибулько зазначив, що може скластися ситуація, коли Україні з Євросоюзом доведеться по-новому погоджувати велику кількість пунктів Угоди про асоціацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС офіційно не висував Україні вимоги щодо Тимошенко і Луценка - Тейшейра

Політолог вважає, що європейські політики раптом "потрапили в пастку".

"Тому що, підтримавши Тимошенко і побачивши, за якими статтями вона засуджена, їм доведеться дещо пояснити своїм виборцям. Треба знайти необхідні слова, чому свого часу так із нею зблизилися, лобіювали її, а тепер вона у в'язниці. Це як раз болісний момент. Їм доведеться тяжко", - наголосив він.

Нагадаємо, що глава представництва ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра вважає, що поки рано говорити про успіх на шляху до підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Зараз ви читаєте новину «Європейські політики потрапили в пастку – політолог ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути