середа, 04 квітня 2012 13:33

Тейшейра про Угоди про асоціацію: шампанське пити зарано

Тейшейра про Угоди про асоціацію: шампанське пити зарано
Жозе Мануель Пінту Тейшейра. Фото: news2000.com.ua

Глава представництва ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра вважає, що поки рано говорити про успіх на шляху до підписання Угоди про асоціацію з Україною.

"Ще рано відкривати шампанське, оскільки події, що відбуваються в Україні в останні два роки, створили труднощі для переходу до наступних кроків, зокрема, до підписання, на що потрібно одностайне рішення всіх країн ЄС та ратифікації парламентами України, країн ЄС та Європарламентом цієї угоди", - сказав він на прес-конференції в Інституті світової політики в середу в Києві.

Тейшейра підкреслив, що на сьогоднішній день повноваження всіх гілок влади абсолютно зрозумілі, проте відбулися негативні зміни у внутрішній ситуації країни. За словами дипломата, в Україні спостерігається погіршення ситуації з дотриманням основних європейських цінностей, що впливає на подальший процес євроінтеграції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС офіційно не висував Україні вимоги щодо Тимошенко і Луценка - Тейшейра

Зокрема, пояснив він, ЄС стурбований ситуацією з демократією, дотриманням прав людини, верховенством права, погіршенням бізнес-клімату, а також ситуацією з корупцією в Україні. Крім того, за його словами, європейська сторона стурбована застосуванням виборчого правосуддя по відношенню до колишніх членів уряду.

"Ці справи вважаються головними перешкодами на шляху процесу євроінтеграції України. Вони є основними каменями спотикання в цьому процесі", - пояснив Тейшейра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович вважає Угоду з ЄС програмою внутрішніх реформ

За його словами, українська влада має можливості вирішити всі ці проблеми, проте на сьогоднішній день ЄС не бачить, щоб це відбувалося.

Зараз ви читаєте новину «Тейшейра про Угоди про асоціацію: шампанське пити зарано». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути