Ексклюзиви
понеділок, 18 жовтня 2010 06:54

Тягнибоку порадили перестати ділити всіх на "бютівців" і "небютівців"

Тягнибоку порадили перестати ділити всіх на "бютівців" і "небютівців"

Народний депутат Павло Мовчан вважає, що"свободівці" своїм свистом на адресу Володимира Яворівського під час мітингу на захист української мови проявили неповагу до всього БЮТ.

Про це він заявив у коментарі Gazeta.ua.

"У мене особисто ніяких непорозумінь нема. Це — моя реація на те, що вони зустріли не в належний спосіб виступ Яворівського, представника однієї зі мною політичної сили. В мене було запрошення і запевнення, що все нормально. Але робити вигляд, що нічого не сталося, я не став. Бо сталося. Сталося, значить, вони не давали виступать Яворівському. Якщо ми за консолідацію, то треба з цим толерувать одне одного, незважаючи на симпатії до того чи іншого. В цьому моя принциповість. Я представник тієї ж політичної сили, що і Яворівський — руху Юлії Тимошенко, тому освистувати Яворівського — це не його особисто", - переконаний голова Просвіти".

"Бютівець" запевнив, що незважаючи на подібні інциденти "Просвіта" і надалі працюватиме над консолідацією демократичних сил.

"Захист рідного слова — це пріоритет діяльності нашого товариства, воно 142 роки тому виникло, щоб захищати рідне слово, а не дивитися, хто його захищає. Батьки "Просвіти" все робили для того, щоб сконсолідувати націю, не дивлячись на відмінність віри, яка була в той час між греко-католиками і православними, між сходом і заходом, між Закарпаттям і Буковиною. Все робилося для того, щоб згуртувати інтелектуальні сили. Тому мене вразила ця реакція на виступ Яворівського. Так само, як на Левка Григоровича Лук'яненка під час мітингу коло Верховної Ради. Вони його сприймають за "бютівця". Пора перестати ділити на "бютівців" і "небютівців". У нас одна проблема — Україна, її цілісність, перспектива і майбутнє. І тут не може бути більш патріотичних і менш патріотичних, більш лояльних і менш лояльних. Головне — вектор розвитку України", - вважає Мовчан.

Нагадаємо, що 14 жовтня під час виступу на мітингу на захист української мови представника ВО "Батьківщина", голови Національної спілки письменників України, відомого письменника, народного депутата Володимира Яворівського представники "Свобода" вигукували "Ганьба!" та не давали йому говорити. Як стверджують численні очевидці, вказівка закрикувати ораторів від "Батьківщини" виходила безпосередньо від керівництва "Свободи".

Зараз ви читаєте новину «Тягнибоку порадили перестати ділити всіх на "бютівців" і "небютівців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути