пʼятниця, 04 травня 2012 17:30

Тягнибок сподівається, що восени в українців прокинеться революційний дух
5

Фото: Фото: Денис Тимошенко

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок висловив сподівання, що восени цього року серед українців зростуть революційні настрої.

Про це він розповів у коментарі кореспонденту Gazeta.ua.

"Настрій суспільства зараз є позитивний. Хоча революційних настроїв ще немає, але люди настроєні проти цієї влади. Напевно, мусить пройти короткий час, коли люди будуть готові виходити на вулицю і відстоювати свої права. Але поки що цього ще немає. Сподіваюсь, що на осінь відповідний настрій з'явиться", - наголосив Тягнибок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Освячення зброї, бій просто неба - Націоналісти з усієї України з'їжджаються до Холодного Яру

За його словами, перший крок, який має зробити об'єднана опозиція - це змінити парламент, а другий - провести дострокові президентські вибори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тягнибок напророчив "війну" між наступним парламентом та Януковичем

"Нам треба домовитись і спільно ухвалити вже цього року законопроект про імпічмент президенту Януковичу. Має також бути постанова про відставку уряду Азарова-Тігіпка-Табачника. Новий парламент має моментально вирішити ці проблеми, адже без протистояння президентській вертикалі змінити систему влади в Україні буде складно", - пояснив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Холодному Яру повстанці "порубали" більшовиків

Також, на його переконання, не можна допустити, щоб Янукович реформував Конституцію в частині зміни виборів президента, які здійснюватиме не народ, а парламент.

Разом з тим, на запитання про те, чи буде він у разі дострокових президентських виборів узгоджувати в рамках КОДу єдиного кандидата від опозиції, Тягнибок відповів: "Наразі ми працюємо в межах Комітету опору диктатурі. Наша співпраця вже дає певні позитиви. Якщо й далі так буде іти, якщо будуть успішні парламентські вибори, які ми проведемо разом, то такий варіант цілком може бути".

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок сподівається, що восени в українців прокинеться революційний дух». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути