вівторок, 09 серпня 2011 16:34

Тягнибок: Янукович закриє рота новому Майдану

Тягнибок: Янукович закриє рота новому Майдану

"Співаючий Майдан" зараз в Україні вже не пройде. Тим більше влада Віктора Януковича навчилась боротись із "співаючими майданами". Тому має бути зовсім інший підхід у боротьбі проти диктатури.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

На думку політика, сьогодні повинні бути абсолютно інші методи протистояння владному режиму.

"Для цього й потрібно розробляти стратегію опору", - додав Тягнибок.

За його словами, проблема опозиції полягає в тому, чи суспільство повірить її закликам.

"Впродовж кількох років представники нинішньої парламентської опозиції збирали людей на мітинги, платячи їм за це гроші і, таким чином, привчили їх до цього. То як тепер вони хочуть збирати людей за ідею без грошей?" - наголосив націоналіст.

Разом з тим, він нагадав, що існують органи місцевого самоврядування, в яких представлені депутати від опозиційних, як парламентських, так і непарламентських сил.

"Слід насамперед скоординувати їхню діяльність. Чомусь зараз відбуваються позачергові сесії місцевих рад лише там, де більшість має ВО "Свобода". Але чомусь там, де, наприклад, БЮТ має більшість, сесії не скликаються. Як це зрозуміти?" - підкреслив Тягнибок.

На його переконання, ВО "Свобода" показала, як правильно необхідно реагувати у нинішній політичній ситуації.

"Стався арешт Тимошенко - на другий день відбулись скликання сесій у Львові, Тернополі, Івано-Франківську. Кожна заява тамтешніх рад є голосом громади і можливістю підігріти протестні настрої у людей. Саме завдяки отаким рішенням сесій, заявам і коментарям люди отримують необхідні інформацію та енергію, які їм дозволять завтра, за необхідності, залишити роботу, родини, піти протестувати і боротись за свої права", - резюмував Тягнибок.

Нагадаємо, 8 серпня 2011 року представники опозиційних партій об'єдналися в Комітет опору диктатурі в Україні. До складу Комітету увійшли Європейська партія України, Партія захисників вітчизни, партії "Народна самооборона", "Батьківщина", "Реформи і порядок", "Громадянська позиція", "Наша Україна", Народний рух України, "Фронт змін", "За Україну!", ВО "Свобода" та ін.

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок: Янукович закриє рота новому Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

52

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути