вівторок, 09 серпня 2011 11:53

Львівська облрада: Режим Януковича перейшов межу

Львівська облрада: Режим Януковича перейшов межу

Львівська обласна рада ухвалила заяву щодо висловлення протесту диктатурі чинної влади. Заяву виголосив голова Львівської обласної ради Олег Панькевич.

Як повідомила прес-служба ВО "Свобода", позачергова сесія Львівської облради також вирішила скерувати рішення районним та міським радам міст обласного значення з пропозицією підтримати заяву обласної ради. За таке рішення проголосувало 77 з 85 зареєстрованих у залі.

У заяві, зокрема, йдеться: "Львівська обласна рада заявляє про категоричний протест щодо подій, які відбуваються в суспільно-політичному житті країни. Правлячий режим уже перейшов межу".

За словами львівських депутатів, після резонансних затримань та арештів активістів Податкового Майдану, міністрів та посадовців попереднього українського уряду, членів організацій "Тризуб" та Всеукраїнського об'єднання "Свобода", суд, "який важко назвати справедливим та незаангажованим, здійснив цинічну "зміну запобіжного заходу" для колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко".

"Арешт одного з опозиційних лідерів у будь-якій країні означає перехід влади до диктаторських репресивних методів правління і свідчить, що влада в Україні перестала бавитися у фасадну демократію, а Україна стрімко наближається до білоруського варіанту", - зауважили львівські політики.

На їхнє переконання, режим Януковича відкрито продемонстрував те, що було зрозуміло давно – "процес над Тимошенко вийшов за межі правової площини і має виключно політичний характер".

"Ми вимагаємо негайного звільнення всіх політичних в'язнів, відновлення відкритих судових розглядів і повернення судової системи України в правове русло, а не використання її як засобу розправи над опонентами владного режиму", - заявила Львівська міськрада.

Крім того, там вимагають проведення виборів до Верховної Ради України у 2011 році, оскільки саме цього року закінчується термін, на який громадяни України обирали парламент у 2007 році.

"Тим більше, що цей парламент уже давно не відображає реальної політичної ситуації в країні та громадської думки українців. Також вимагаємо від президента України забезпечити справжню незалежність судів та прокуратури від будь-яких втручань у їхню діяльність", - резюмували львівські обласні депутати.

Зараз ви читаєте новину «Львівська облрада: Режим Януковича перейшов межу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути