середа, 24 листопада 2010 11:22

ТВК не дозволяє меру Тернополя приступити до обов'язків

ТВК не дозволяє меру Тернополя приступити до обов'язків

Новообраний мер Тернополя "свободівець" Сергій Надал незадоволений роботою міської ТВК. Звинувачує комісію у затягуванні із відкриттям першої сесії. Через це не може працювати він та весь депутатський корпус.

"Виборча комісія довела свою некомпетентність. Бачу, не всім у місті хочеться, щоб міська рада запрацювала якнайшвидше", - сказав Надал Gazeta.ua.

Мер уже написав відкритого листа до ТВК. Опублікував його на сайті міської ради.

"Не блокуйте життєдіяльність міста своєю бездіяльністю, - йдеться у зверненні. – Скличте першу сесію новообраної міської ради. Дайте можливість працювати представницькому органу міста. Відкиньте власні політичні претензії і завдання ваших партійних штабів. Згадайте, що ви передусім тернополяни. Тут живуть ваші діти і внуки".

Надал зазначив, що після дня голосування розпочався складний процес встановлення результатів виборів. Він супроводжувався перерахунками, судами, зверненнями до прокуратури та правоохоронних органів.

"Оскільки всі рішення судів уже набули чинності, немає жодних підстав для зволікання у скликанні першої сесії", - наголосив він.

Міський голова також повідомив нам, що збирається подавати скарги до прокуратури та ЦВК на бездіяльність виборчої комісії. Оскільки два тижні від оприлюднення результатів виборів закінчуються завтра - сесія мала би розпочатися уже цієї середи.

Крім мера, відкритого листа до ТВК написали також освітяни, медики і комунальники. Скаржаться, що не можуть вирішити проблеми у своїх галузях, поки не почне діяти міська рада.

У територіальній виборчій комісії сесію збираються скликати аж 30 листопада.

"Ми і так на тиждень випереджаємо відведені нам законом строки", - розповів нашому виданню голова міської ТВК Іван Чорнозуб.

За словами Чорнозуба, новообраних мера і депутатів зареєстрували 20 листопада. Тому два тижні треба відраховувати від цього числа.

Нагадаємо, 5-8 листопада ВО "Свобода" розбила намети під міською ТВК. Вимагали оголошення результатів виборів за мокрими печатками. Таким чином надіялися уникнути фальсифікацій. Підозрювали, що у них хочуть забрати сім мандатів. ТВК оголосила результати 10 листопада після рішення суду.

Зараз ви читаєте новину «ТВК не дозволяє меру Тернополя приступити до обов'язків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути