Ексклюзиви
середа, 20 лютого 2008 08:22

Турчинов розповів про завдання Тимошенко у Москві

Турчинов розповів про завдання Тимошенко у Москві
Прем`єр-міністру України Юлії Тимошенко в Москві доведеться починати переговори з газових питань із самого початку.

Про це заявив перший віце-прем`єр-міністр України Олександр Турчинов.

Він зазначив, що на сьогоднішній день домовленості, досягнуті президентами України і Росії в Москві 12 лютого, практично не реалізуються, і в угодах, які НАК "Нафтогаз України" одержав від російської сторони щдо створення СП, НАК представлений лише номінально.

"Фактично, доведеться проводити переговори із самого початку. Завдання у прем`єр-міністра дуже складне – провести переговори з початкової стадії і вивести їх на формулу: А - безпечну для економіки і енергетики України, Б – взаємовигідну для України і наших партнерів. Це складне завдання, враховуючи той тиск, який сьогодні чиниться - вплив тіньових посередників ("РосУкрЕнерго" і "УкрГаз-Енерго") на корумпованих чиновників в Україні", - наголосив Турчинов.

Він також повідомив, що на сьогоднішній день немає підписаних між НАК "Нафтогазом" і "Газпромом" угод за результатами переговорів президентів у Москві.

Турчинов заявив, що з розумінням ставиться до того, що росіяни проводять політику своєї країни, проте пропозиції у вигляді угоди про розвиток відносин у газовій сфері, які одержав НАК "Нафтогаз" від російської сторони, "фактично, свідчать про те, що є пропозиція не змінювати, я б навіть сказав, дещо ускладнити ситуацію на газовому ринку в Україні".

"Фактично, в цих пропозиціях взагалі відсутній НАК "Нафтогаз". Він тут виконує суто номінальну функцію. Тобто, одне СП пропонується (створити), щоб воно постачало, тобто імпортувало газ в Україну, друге СП – фактично розподіляло газ в Україні. Причому НАК "Нафтогаз" тільки номінально представлене в цьому СП, але ні в розрахунках, ні в управлінні цих процесів він фактично участі не бере. І в такому варіанті наші могутні підприємства НАК "Нафтогаз" буквально за декілька місяців перетворюються на пустопорожнього банкрота", - зазначив Турчинов.

Перший віце-прем`єр також відзначив, що в спільних підприємствах, створених у форматі 50 на 50, управляти і впливати на процес практично неможливо.

Турчинов, відповідаючи на питання про те, чи планується зустріч Тимошенко з Президентом Росії Володимиром Путіним, сказав, що у неї температура, а програма її візиту до Москви в частині зустрічей ще уточнюється.

Нагадаємо, візит Тимошенкодо Москви заплановано на 21 лютого, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов розповів про завдання Тимошенко у Москві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути