четвер, 07 лютого 2008 09:06

Турчинов: "Семенюк ніхто не звільняв"

Турчинов: "Семенюк ніхто не звільняв"
 Перший віце-прем"єр-міністр Олександр Турчинов роз"яснює, що уряд не звільняв голову Фонду державного майна України Валентину Семенюк, а тимчасово усунув її від керівництва Фондом до завершення перевірки Генеральною прокуратурою.

Як повідомляє прес-служба уряду, коментуючи ситуацію з тимчасовим усуненням Семенюк від посади голови ФДМУ, перший віце-прем"єр-міністр відзначив наступне: "Я б хотів внести ясність у рішення уряду. Кабінет Міністрів не звільняв голову Фонду державного майна з посади. Ми діяли чітко відповідно до закону, і йдеться не про звільнення, а про тимчасове усунення (до речі, згідно закону "Про державну службу") пані Семенюк від керівництва Фондом державного майна і лише на той час, поки проходитиме розслідування зловживань у Фонді, зокрема, пов"язаних з великою корупцією. Йдеться, перш за все, про перевірку діяльності ФДМУ Генеральною прокуратурою".

Тому Турчинов "просив би не перекручувати фактів і не нагнітати ситуацію. Уряд повинен діяти і боротися із зловживаннями. Нова урядова команда прийшла наводити лад в країні, а не для того, щоб вести теплі і затяжні і безплідні переговори з тими людьми, які прикривають непрозорі, тіньові рішення у сфері приватизації".

6 лютого Кабмін усунув Семенюк з посади голови ФДМУ і призначив виконувати ці обов"язки Андрія Портнова.

Керівник Секретаріату Президента України Віктор Балога вважає урядове рішення про усунення Семенюк від виконання обов"язків голови Фонду державного майна серйозним правовим і політичним прецедентом.

Сама Семенюк заявила, що не виконуватиме рішення Кабінету Міністрів про усунення її від обов"язків голови ФДМУ. За її словами, сьогодні відбувається рейдерське захоплення Фонду з метою перерозподілу об"єктів державної власності. Як відзначила Семенюк, сьогоднішнє рішення КМУ не відповідає українському законодавству, зокрема, положенню про Фонд держмайна, згідно з яким Фонд не є органом виконавчої влади, а голову Фонду не можна звільняти без згоди парламенту, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов: "Семенюк ніхто не звільняв"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути