Ексклюзиви
понеділок, 11 лютого 2008 10:07

Турчинов назвав умову, за якої "Нафтогаз" погасить газову заборгованість

Перший віце-прем"єр-міністр Олександр Турчинов заявляє, що Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" готова погасити заборгованість за газ за умови підписання з російським газовим монополістом компанією "Газпром" прямого контракту.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Кабінету Міністрів.

При цьому Турчинов зазначає, що Україна не проводила й не проводить несанкціонований відбір газу.

З його слів, "Нафтогаз України" виконує всі міжнародні зобов"язання, узяті Україною, у тому числі й щодо транспортування газу в Європу.

"Україна займає чітку й послідовну правову позицію. У нагнітанні ситуації навколо газового питання єдина мета - будь-яким способом залишити на внутрішньому й зовнішньому ринках України газового посередника", - передає прес-служба слова Турчинова.

Перший віце-прем"єр заявив про готовність запросити в Україну спостерігачів.

"Ми готові запросити міжнародних спостерігачів, щоб підтвердити, як ми сумлінно виконуємо всі взяті зобов"язання й не використовуємо газ, що Україні не належить", - зазначив він.

Турчинов підтвердив, що в "Нафтогазу України" дійсно є борги, і зазначив, що вони залишилися від діяльності попереднього уряду.

Він також повідомив, що 10 лютого в Москву (Росія) відбуло керівництво "Газпрому" для врегулювання питань заборгованості компанії.

Керівництво "Нафтогазу України" і "Газпрому" планує 11 лютого в Москві обговорити умови поставки природного газу в Україну і його транзит у Європу.

"Газпром" просить Президента Віктора Ющенка посприяти в урегулюванні проблеми поставки російського газу в Україну.

7 лютого "Газпром" заявив, що може з 11 лютого припинити поставляти газ російського походження в Україну.

Відповідно до заяви компанії, станом на 7 лютого на Україні "осіло" 1,5 млрд. куб. м. російського газу.

"Нафтогаз України" вважає безпідставними обвинувачення російського газового монополіста компанії "Газпром" у несанкціонованому відборі газу українською компанією, а також заявив про виконання в повному обсязі своїх зобов"язань перед російським монополістом і "РосУкрЕнерго" щодо транзиту газу.

Ющенко вважає заяву "Газпрому" про можливе припинення поставок газу реакцією на намір України відмовитися від посередництва "РосУкрЕнерго", пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов назвав умову, за якої "Нафтогаз" погасить газову заборгованість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути