вівторок, 19 листопада 2013 14:06

"Треба як Мюнхаузен витягати себе з болота" - дисиденти закликали виходити на євроакцію
8

Фото: Фото: Ростислав Мисюкевич

На Майдані Незалежності пройшла акція із закликом до людей вийти на вулицю, аби змусити президента підписати угоду про асоціацію з ЄС.

Подія зібрала близько 30 людей, повідомляє кореспондент Gazeta.ua

Перед присутніми виступили колишні дисиденти Левко Лук'яненко, Василь Овсієнко та екс-нардеп Лесь Танюк.

Лук'яненко у своїй промові зауважив, що зараз мова йде про цивілізований вибір України.

"Україна — європейська країна хоч 340 років ми жили під впливом азійської цивілізації. Щоб звільнитися від цієї "азіатчини" ми маємо підписати Угоду з ЄС — тільки тоді Україна почне відроджувати свої європейські політичні і культурні традиції. Якщо президент не підпише угоду Україна звісно не повіситься, але труднощі, які в нас є тепер розтягнуться на довший період. Тому я закликаю мешканців всіх областей приїхати до Києва і примусити президента підтримати євроінтеграцію", - заявив дисидент.

Лесь Танюк наголосив, що "80% українців досі вважають, що краще бути привілейованим рабом ніж вільною людиною".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція зробить все, щоб зібрати на євромітинг більше 50 тис. людей - Кличко

"Але хочу нагадати що Україна відома в світі не лише Чорнобилем, але й Помаранчевою революцією. На жаль, політичні партії України зайняті лише тим, що вирішують хто з них вищий. Але як дисиденти об'єднувалися перед розстрілом, так зараз мають об'єднатися вся Україна, бо зараз вона перед розстрілом, адже якщо Янукович не підпише угоду, іншого виходу як "лакействовать" перед російською владою в нього не буде. Тобто наші товари знову не впускатимуть в Росію, наші підприємства і далі скуповуватимуться. А це означає — жити на колінах. Тому повідомте всім — треба бути всім. Треба як Мюнхаузен витягати себе з болота в яке нас посадила ця, вибачте на слові, сволота", - Лесь Танюк.

Присутній координатор Комітету визволення політв'язнів Микола Коханівський зачитав заяву оргкомітету відзначення Дня Свободи з приводу загрози зриву підписання Угоди про Асоціації між Україної та ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Донецьку хочуть відлежатися в "теплій ванні Митного союзу"

"Геополітичний курс Януковича може стати відверто спрямованим на входження нашої країни в Митний союз. Але ще є останній шанс відмовитися від ганебного та вбивчого для України сценарію. Тому ми закликаємо всіх людей доброї волі вийти 22 листопада о 19.00 на майдан Незалежності щоб заявити, що українці не дозволять втягувати власну країну в неоімперський Митний союз. Гасло - "Геть від Москви!" лишається актуальним доти, доки Росія як імперія не перестане існувати", -йдеться у заяві.

Під цим документом підписалися представники кількох громадських організацій, зокрема Комітет Визволення Політв'язнів, Євронаступ, ОУН (д), Жінки за вільну Україну, Чорний комітет тощо.

Нагадаємо опозиція оголосила, що буде проводити мітинг на підтримку євроінтеграції 24 листопада.

Зараз ви читаєте новину «"Треба як Мюнхаузен витягати себе з болота" - дисиденти закликали виходити на євроакцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути