субота, 20 травня 2017 13:23

"Трамп має зрозуміти - Путін не друг" - Яценюк

"Трамп має зрозуміти - Путін не друг" - Яценюк
Лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк під час візиту до Вашингтону: "Путін - ворог моєї країни. Але дуже розумний "політичний хижак"

"Втручання Росії у вибори в Сполучених Штатах, як і у Франції, Нідерландах та інших європейських країнах, - має дати зрозуміти, яка реальна мета Путіна. Він хоче підпалити дім вільного світу, розділити всіх", - наголосив лідер партії "Народний Фронт" Арсеній Яценюк в інтерв'ю New York Times під час робочого візиту до Вашингтона.

Яценюк прибув до США "з місією переконатися, що Україна не забута". Зустрівся із топ-радником Білого дому з питань Росії Фіоною Хілл і Андреа Томпсоном, радником із національної безпеки віце-президента Майка Пенса. Автор статті зазначає: "На Капітолійському пагорбі він зустрівся з законодавцями, такими як сенатор Тед Круз, республіканець з Техасу. Також мав зустріч із паном Обамою".

В статті йдеться про те, що зараз дуже важливий момент для України, коли Трамп вирушає у свій перший закордонний візит в якості президента. Після зупинки на Близькому Сході і в Ватикані, вирушить до Брюсселя для зустрічі з іншими лідерами НАТО, насамперед європейцями, які в останні роки тримають лінію фронту проти російських "авантюр".

Арсеній Яценюк наголосив, що партнери відчули полегшення, коли Трамп припинив критику на адресу НАТО заявивши, що альянс "більше не застарілий". Також лідер "Народного фронту" мав зустрічі із адміністрацією американського президента.

"Трамп має зрозуміти: "Путін не є другом". Мені здається, президенту потрібно отримати краще розуміння того, ким Путін є насправді. Він ворог моєї країни. Але дуже розумний "політичний хижак". І його головна мета полягає в тому, щоб обіграти президента Трампа", - зазначив Арсеній Петрович.

"Я не вважаю, що США і Росія могли б налагодити відносини. Ви не просто по різні боки - в різних всесвітах. Були, є і будете противниками. Ви дотримуєтеся цінностей вільного світу. Він - диктатури і автократії", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «"Трамп має зрозуміти - Путін не друг" - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути