вівторок, 20 лютого 2018 12:43

Гальмування справ Майдану пов'язали з Порошенком

Гальмування справ Майдану пов'язали з Порошенком
Президенту Петру Порошенкові не вигідне розслідування справ Майдану, вважає нардеп Володимир Парасюк. Фото: УНІАН

Теперішня влада не має політичної волі розслідувати злочини на Майдані.

Про це заявив позафракційний нардеп Володимир Парасюк в ефірі "24"

"Правляча коаліція не має політичної волі розслідувати злочини на Майдані, бо величезна кількість людей, які давали накази, підносили ящики з набоями, працюють у чинній системі СБУ, МВС чи ГПУ. Їхні теперішні керівники не зацікавлені викривати зловмисників, бо це добрі виконавці, які вміють фальсифікувати справи. Поки в першої особи країни не буде бажання розслідувати ці злочини – доти вони не будуть закритими.

Водночас якщо мова йде про майданівців, то навіть слідство не доведене до кінця, а от ті, хто начебто вбивав правоохоронців – знайдені, є підозрювані та навіть затримані", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Родичі Героїв Небесної сотні йдуть до Луценка

"Майдан не був ніким організований. Це був порив українського народу, який хотів звільнитися від Януковича і всієї цієї тиранії. А хто це використав, ми добре знаємо – такі як Порошенко. І зараз не розслідуються справи по Майдану, тому йому вигідно, щоб всі ці люди, які виконували накази, не були покарані, бо йому добре використовувати їх в своїх цілях – в протидіях розвитку держави.

Зараз Росія хоче перекласти свою вину за розстріли на Майдані на українську сторону, бо я вважаю, що, мабуть, спецслужби РФ там були. А версія, що начебто чинна влада запрошувала снайперів, які розстрілювали дві сторони конфлікту, є безглуздою", - заявив нардеп.

Володимир Парасюк був активним учасником Майдану. Серед членів його сотні був також батько. Під час протистояння 18-20 лютого 2014 року самооборонцям вдалося не допустити захоплення приміщення консерваторії "беркутівцями".

21 лютого 2014-го вийшов на сцену Майдану після виступу представників парламентської опозиції, які оприлюднили ультиматум Віктору Януковичу.

Зараз ви читаєте новину «Гальмування справ Майдану пов'язали з Порошенком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути