четвер, 07 червня 2012 12:22

Томенко розкрив махінацію Табачника на ринку підручників

Томенко розкрив махінацію Табачника на ринку підручників
Микола Томенко розповів про корупційну схему навколо друку підручників. Фото: uainfo.censor.net.ua

Віце-спікер, один з лідерів партії "Батьківщина" Микола Томенко висловив обурення з приводу корупційних схем Міністерства освіти та науки на ринку друкованих підручників.

Як повідомила прес-служба БЮТ, про це він сказав на круглому столі "Освіта та наука: зростання інтелектуального капіталу та конкурентоспроможності країни", під час якого було обговорено ініціативи, викладені в програмі об'єднаної опозиції "Батьківщина".

За словами Томенка, він має у своєму розпорядженні звіти від Державної фінансової інспекції, які підтверджують непрозорі схеми друкування підручників для українських шкіл.

"У звіті Державної фінансової інспекції на моє звернення сказано, що всупереч законодавству на ринок підручників була введена посередницька компанія, так звана "Побутелектротехніка", з такою потаємною назвою, і всі видавництва були змушені укладати з нею угоди на друк підручників", - зазначив політик.

Бютівець наголосив, що в наслідок цього ціна на підручники збільшилася у кілька разів.

"Якби ми жили в цивілізованій демократичній країні, то по цьому факту треба було б відкрити кримінальні справи: і по міністру, і по заступниках, і по всіх інших особах, які причетні до цієї схеми", - сказав він.

Віце-спікер також повідомив, що має матеріали з Генеральної прокуратури України, які також підтверджують корупцію в Міністерстві освіти та науки України.

Зараз ви читаєте новину «Томенко розкрив махінацію Табачника на ринку підручників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути