четвер, 07 червня 2012 11:21

Табачник кинув оком на гроші українських музикантів

Табачник кинув оком на гроші українських музикантів
Дмитро Табачник взявся за музикнатів. Фото: gazeta.ua

Представники музичного ринку України звинувачують Міністерство освіти і науки у неправомірному втручанні у збір коштів за прослуховування музики у барах, ресторанах, торговельних центрах. Про це пише Українська правда.

Зараз збір коштів здійснює єдина організація — Українська ліга музичних прав (УЛМП), яка об'єднує правовласників CompMusic, Moon Records, Mama Music, Universe Media, EMI Music тощо.

Але 14 травня першим заступником голови Державної служби інтелектуальної власності, який є підрозділом МОН, було прийняте рішення про позбавлення цієї організації прав збирати кошти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські продюсери вирішили боротися з аудіопіратством в інтернеті

"Очевидно, хтось хоче взяти участь у збиранні цих грошей і розподілі", - заявив на прес-конференції лідер гурту MadHead XL Вадим Красноокий.

Телеведучий і продюсер Ігор Кондратюк розповів, що УЛМП — організація, на яку всі учасники ринку довго погоджувались.

"Шоу-бізнес – це тераріум, але тут є дуже жорсткі і конкурентоздатні люди, які виробляють те, що цікавить українського слухача. І ми нарешті всі домовились. 80% тих, хто представляє музику у цій країні входять (в УЛМП). Я не розумію, чому хтось має це забороняти", - сказав Кондратюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На "свіжий подих" української музики прийшли подивитися сто людей

"Зараз відбувається така ситуація, коли незручні організації потрібно замінити на потрібні. Бо ринок буде далі працювати. Ця організація буде приносити гроші не організаторам, музикантам і продюсерам, а кому потрібно, ось і все", - пояснив директор Lavina Music Едуард Клім.

Водночас, перший заступник Державної служби інтелектуальної власності, який і прийняв рішення про припинення права збирати гроші УЛМП, Олексій Яновий повідомив, що його рішення пов'язане з результати перевірки Генпрокуратури.

За його словами, основне зауваження Генпрокуратури у тому, що УЛМП "розподіляє кошти, які вони збирають зі споживачів не тим особам, яким повинні, а зовсім іншим".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Табачник замовив підручники з математики за 506 грн із "відкатом" до 85%

Водночас, УЛМП заявляють, що працюють за міжнародною практикою, коли кошти збираються відповідно до інформації у плейлистах радіостанцій.

"Ми дуже сподіваємось, що це рішення є помилковим і його можна переглянути і вирішити на користь міжнародної практики", - сказала вищий радник з міжнародних питань IFPI (Міжнародна федерація фонографічної індустрії) Зенія Івашко.

УЛМП подала до суду на рішення про позбавлення організації права збирати гроші. Перше судове засідання має відбутись у четвер.

Зараз ви читаєте новину «Табачник кинув оком на гроші українських музикантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути