вівторок, 27 грудня 2011 10:28

Томенко: моральні авторитети повинні стояти над політикою і контролювати її

Томенко: моральні авторитети повинні стояти над політикою і контролювати її

Моральні авторитети мають об'єднатися і контролювати політичні процеси, а політики мають знати, що над ними висить "моральний меч".

Таку думку висловив віце-спікер Микола Томенко, коментуючи ідею Юлії Тимошенко про те, що на чолі єдиної опозиції має стати високоморальна та патріотична людина рівня Ліни Костенко.

Водночас, на його думку, наразі у суспільстві спотворене уявлення про моральних авторитетів, якими стають "моделі і російські поп-співаки".

"Зараз, я думаю, весілля Пугачовою, при всій повазі, це на рік десь тема – детально будемо аналізувати, яка різниця у віці, хто що подарував. Ментальність у нас така українська, що нам іноземців треба. Звичайно, зараз вони "моральні авторитети", якщо власники каналів кажуть, що нам не треба показувати вечори Ліни Костенка чи Івана Дзюби, чи запрошувати Мирослава Поповича", - обурився віце-спікер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліна Костенко не очолить опозицію, бо це "група по інтересам" - Курков

"У нас люди хочуть дивитися цих зірок чи ще когось. І це біда і трагедія суспільства", - переконаний він.

Томенко вважає, що дійсно моральні авторитети в Україні є, але про них треба знати, їх треба показувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Костенко знають менше, ніж Тимошенко та Яценюка – політолог

"Без суспільної інформаційної промоції, це неможливо. Мені здається, що ідея Тимошенко в ідеалі абсолютно правильна – щоби був єдиний список опозиції і на чолі нього були люди, яких шанують", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грищенко у Празі передав співчуття Януковича з приводу смерті Вацлава Гавела

"На практиці, можливо треба зробити наступним чином: спочатку зробити програму мінімум - зробити єдиний список у мажоритарних округах. Ми зараз практично погодили програмні засади, як опозиція буде діяти, погодили членів комісії, як вони будуть працювати. А щодо відомих громадських діячів, то можна створити таку інституцію, яка б радше радила і не допускала якихось речей, які робимо ми, політики", - припустив Томенко.

Віце-спікер переконаний, що моральні авторитети мають стояти над політикою і контролювати її.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська інтелігенція об'єдналася задля духовного відродження суспільства

"Тому що моральний авторитет чи духовна людина за визначенням повинна бути вища над процесом. Мені здається, вихід із ситуації такий: з одного боку показати суспільству цих моральних авторитетів і їх максимально залучати у таких стратегічних і ціннісних речах. А політики повинні знати, що над ними є такий моральний меч", - розповів Томенко.

Зараз ви читаєте новину «Томенко: моральні авторитети повинні стояти над політикою і контролювати її». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути