середа, 14 грудня 2011 18:27

Українська інтелігенція об'єдналася задля духовного відродження суспільства

Українська інтелігенція об'єдналася задля духовного відродження суспільства

Українців закликали об'єднатися і чинити опір руйнівним тенденціям. Для цього учасники ініціативної групи "Першого грудня", створеної в 20-ту річницю референдуму за Незалежність, започаткували Національний круглий стіл. Він має стати новим суспільним інститутом вияву суверенної волі громадянського суспільства.

"Людей, які чинять опір нинішній ситуації в Україні, не так багато — але вони є скрізь. Діють по-своєму, дрібними справами, на місцях. Дуже важливо, щоб було об'єднання, яке думає так само, як і вони", - так колишній політв'язень, 64-річний Семен Глузман охарактеризував головну причину створення ініціативної групи.

Окрім Глузмана, до неї також входять кардинал Любомир Гузар, дисидент та письменник Євген Сверстюк, економіст Богдан Гаврилишин та проректор Українського католицького університету Мирослав Маринович.

Ініціативна група оприлюднила декларацію, в якій закликає насамперед до підвищення моральної культури українців.

"У стареньких людей, які стоять у черзі в Луганську, переживання і проблеми такі ж, як у тих, хто в Чернігові, Львові чи Севастополі. І в більшості суспільства досі є одна істотна вада: відсутність поваги до чеснот людини, - зазначив Маринович. - Ми різні. Але в кожному регіоні громадяни мають бути однаково гідні".

"Всі позитивні рухи у світі, які я знаю, брали початок із малих добрих діл, у своєму осередку, - переконаний Сверстюк. - Школа тримається на доброму вчителі, село — на хорошому господарі. Треба робити малі справи, а потім, можливо, цих людей покличуть робити більші речі".

Учасники ініціативи мають намір зібрати людей з різних регіонів та професійних осередків на зустріч у Києві. Людей планують запросити непублічних, зокрема з молоді. Попередньо цей збір планується провести у березні.

Зараз ви читаєте новину «Українська інтелігенція об'єдналася задля духовного відродження суспільства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути