понеділок, 14 січня 2013 14:20

Томенко каже, що опозиція не підтримає кандидатуру Порошенка на пост мера Києва

Томенко каже, що опозиція не підтримає кандидатуру Порошенка на пост мера Києва
Фото: ridna.ua

Вибори на 5 округах та до місцевих рад можуть відбутися наприкінці травні — на початку червня, але опозиція точно не підтримає кандидатуру Петра Порошенка на пост мера Києва.

Про це під час прес-конференції сказав один із лідерів Об'єднаної опозиції Микола Томенко.

"Я трактую дії депутатів від влади, як небажання проводити довибори. У нас є наш комітет державного будівництва та місцевого самоврядування, нехай він звернеться до ЦВК і визначить вихід із цієї ситуації. Так, закон не передбачає перевибори, ми є не знали, що буде так ситуація, і в законі не прописали. Це не треба до КС звертатись, а просто спільно сісти і визначити законодавче поле і оголосити повторні вибори на шести округах. З 5 лютого ми будемо робити все, аби вирішити проблему", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УДАР погрожує висловити політичну недовіру спікеру

"Ми б мусили визначити наприклад, чи останній тиждень травня, чи перший тиждень червня, коли в нас мають відбутися вибори, які мають бути і до ВР, і до органів місцевого самоврядування, і міських голів, і для людей це буде легше: вийти один раз і проголосувати", - додав політик.

Він розповів, що в рядах опозиції немає дискусії щодо кандидатів: "Ті кандидати, які перемогли будуть йти. Якщо там йшов Левченко від "Свободи", то і БЮТ і Удар мають його підтримати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорновіл: На фоні бандитської влади, у нас абсолютно інфантильна та лінива опозиція

За його словами, у Києві опозиція визначиться із єдиним кандидатом на пост міського голови, а щодо виборів по списках, то можливо і три опозиційні партії будуть йти єдиним списком.

Щодо підтримки Порошенка, він категорично заперечив: "Ми пропонувати йому вступити до партії, він не вступив. Він не поводився, як опозиціонер".

Також він додав, що він має інформацію про таємний план ПР зменшити кількість депутатів Київради до 90, і провести вибори лише по мажоритарці.

Зараз ви читаєте новину «Томенко каже, що опозиція не підтримає кандидатуру Порошенка на пост мера Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути