четвер, 09 вересня 2021 19:48

Точкові рішення чи відставка уряду? На що готовий піти Зеленський

Точкові рішення чи відставка уряду? На що готовий піти Зеленський
Прем'єру Денису Шмигалю вдається затриматися через сирість та підтримку олігархів, вважає Давидюк. Фото: LIGA.net

В Офісі президента Володимира Зеленського через відставки в уряді намагаються вирішити питання соціальної політики та оборони. До відставки всього Кабміну в ОП поки не готові. Про це Gazeta.ua розповів політолог Микола Дивадюк.

"Міністр стратегічної промисловості Олег Уруський, міністр оборони Андрій Таран, міністерка соцполітики Марина Лазебна, культури Олександр Ткаченко – точно підуть у відставку. Варіанту, що весь Кабмін піде поки немає. На Банковій не готові до такого. На черзі – точкові рішення. Намагаються навести фасадний порядок. Зеленський вирішив питання з Аваковим, зараз вирішує два проблемні напрямки – оборона і соціалка. Якщо закрити їх, то до Нового року уряд продовжить роботу. А далі – будуть кадрові питання в парламенті, по головах ОДА", – говорить Давидюк.

Проблема цих міністрів в тому, що вони нічим не запам'яталися, додає політолог. "Видимих реальних державних результатів не було. Зрозуміло, є загальний тон Кабіну – немає яскравих політиків, є технократи. Але у таких політиків має бути впевнений результат. Цього не було. Є критерії ефективності. І ці міністри під них не потрапляли", – каже Давидюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гроші олігархів чи Офіс президента: які групи впливу переможуть у Верховній Раді

Додає: "Імпульс про відставки йде з саме з ОП, що включає Зеленського. Там вимірюють критерії і показники. Державне оборонне замовлення не виконується. Зрозуміло, що це вплине на оцінку".

Прем'єру Денису Шмигалю вдається затриматися через сирість та підтримку олігархів, вважає Давидюк. "Прем'єр намагається бути сприятливим і зрозумілим для Зеленського. Виконує всі його завдання. Між олігархами та президентом зайняв золоту середину", – зазначає політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Разумкову треба берегтися" - політолог озвучив плани Зеленського на Раду

З Офісу президента зараз може піти той, хто прийшов пізніше, каже Давидюк. "Розслідування "Української правди" про Олега Татарова дає підстави суспільству вимагати відставки. Або вимагати переглянути силову вертикаль президента, щоб зрозуміти, чи не будують її у бандитський спосіб. Але чи буде це, залежить від Зеленського. Чи готовий він жертвувати рейтингом, щоб зберегти Татарова?"

Кабінет міністрів чекає оновлення найближчим часом, повідомило видання "Українська правда". ЗМІ пише про імовірне звільнення віцепрем'єр-міністра стратегічної промисловості Олега Уруського, міністра оборони Андрія Тарана, міністерку соцполітики Марину Лазебну, культури Олександра Ткаченка і юстиції Дениса Малюськи. Повідомили також про зміни в Офісі президента.

Заступник керівника Офіса президента Олега Татаров 1 вересня відгуляв день народження в ресторанному комплексі KNZS в Кончі-Заспі із "слугами" та силовиками, розповів журналіст "Української правди" Михайло Ткач.

Зараз ви читаєте новину «Точкові рішення чи відставка уряду? На що готовий піти Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути