четвер, 09 вересня 2021 09:53

ЗМІ назвали п'ятьох міністрів на виліт

ЗМІ назвали п'ятьох міністрів на виліт
Журналісти довідались про можливі кадрові перестановки в уряді. Фото: @KabminUA

Кабінет міністрів чекає оновлення найближчим часом. Про це пише "Українська правда".

ЗМІ пише про імовірне звільнення віцепрем'єр-міністра стратегічної промисловості Олега Уруського. За весь час жодних великих ракетних проєктів, авіаційних замовлень чи нових виробництв так і не з'явилось.

Окрім Уруського, крісло хитається і під іншим ставлеником керівника Офіса президента Єрмака міністром оборони Андрієм Тараном.

"Найбільше питань до Тарана. Він не розуміє, що робити з реформою армії. Він людина чисто старої формації. І в нього назбиралося занадто багато провалів, особливо – постійні проблеми з оборонним замовленням. Депутати в комітеті його ненавидять", – розповів співрозмовник у монобільшості.

Також можуть звільнити міністерку соцполітики Марину Лазебну. Вона побила горщики з головою профільного комітету Галиною Третяковою, близькою до керівника ОП і відповідальною за соціалку в Офісі президента Юлією Соколовською.

"Лазебна з Третяковою терпіти одна одну не можуть. Там регулярні конфлікти. Я думаю, це одна з головних причин, чому Марину можуть відставити", – розповів один із міністрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гроші олігархів чи Офіс президента: які групи впливу переможуть у Верховній Раді

Крім того, на можливе звільнення претендують одразу два міністри: культури Олександр Ткаченко і юстиції Денис Малюська. Відставка останнього, за даними джерел, малоймовірна. Хоч глава Мін'юсту дратує керівника Офіса президента, але сам Зеленський симпатизує Малюсьці.

Єрмак волів би віддати місце Ткаченка держсекретарю Мінкульту Ростиславу Карандєєву.

Завдяки заступнику керівника ОП Кирилу Тимошенку в Ткаченка забрали сферу туризму і передали її міністру інфраструктури Олександру Кубракову. Йдеться про сотні санаторіїв, готелів, культурних пам'яток та інших об'єктів державного значення.

Один із топів Зе!Команди розповідає, що Ткаченко не справляється, а може лише писати у Facebook і виступати в ефірі "Право на владу" на "1+1". Водночас втриматись міністру можуть допомогти конфлікти з мером Києва Віталієм Кличком.

Відставки прем'єр-міністра Дениса Шмигаля не буде, заявив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. Фракція має внутрішній рейтинг міністрів.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ назвали п'ятьох міністрів на виліт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути