Ексклюзиви
четвер, 09 вересня 2021 10:38

Офіс президента перетворився на офіс Єрмака

Офіс президента перетворився на офіс Єрмака
Єрмак на посаді керівника ОП - з лютого минулого року. Фото: president.gov.ua

Біля керівника Офіса президента Андрія Єрмака поволі стає все менше людей, які дозволяють собі за його спиною доносити президенту Володимиру Зеленському якусь інформацію. Про це пише "Українська правда".

У кулуарах української політики ходить жарт, що Офіс президента слід перейменувати на Офіс голови Офіса президента.

Єрмак звів до нуля вплив на Зеленського навіть такого його близького друга як Сергій Шефір. Людини, з якою Зеленський пройшов весь шлях від створення "Кварталу 95" до президентства.

Публічною ознакою, що Шефір втратив вагу, стала відставка Авакова, якого той захищав до останнього. А в серпні між Зеленським і його першим помічником сталася велика сварка. Шефір нібито навіть вивіз речі з Офіса і демонстративно не з'являвся на Банковій.

Шефір продовжує працювати на своїй посаді.

"Порівняно з тим, що було раніше, Шефір не впливає майже ні на що. Він може сказати свою думку, він прикольний взагалі мужик. Але складається враження, що навіть Маша (Марія Левченко, помічниця Зеленського, яка відповідає за його графік і фізично перебуває з президентом в одному кабінеті. - Gazeta.ua) більше впливає, ніж Сергій", – ділиться спостереженням джерело з оточення Зеленського.

Зі спроб мати з усіх питань свою думку почались проблеми в одного з заступників Єрмака Андрія Смирнова, який відповідає за роботу з судами.

У Смирнова давно прохолодні стосунки з Єрмаком. Мабуть, ще з часу, коли Єрмак привів на Банкову Олега Татарова, який курує правоохоронний блок в Офісі. Смирнов сприйняв це призначення як спробу створити йому противагу, і стосунки з колегою не задались.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одіозний Татаров відгуляв день народження - вітали силовики, "слуги" й заступники Венедіктової

Додавало напруги й те, що Татаров залишається в тісних відносинах з колишнім соратником Януковича Андрієм Портновим, адвокатом якого свого часу Татаров був.

У Смирнова з Портновим конфлікт, який почався ще за часів Богдана.

"Портнов, коли повернувся в Україну, поводився так, наче нічого не сталося. Дзвонив суддям, вдавав, що він щось контролює, давав вказівки. А Богдан зі Смирновим всіх потім перенабирали й кричали: "Не смійте слухати цього г**дона", – розповів співрозмовник на Банковій.

Питання щодо Смирнова підвішене, керівник Офіса вдає дружбу з підлеглим, хоч виглядає, що звільнення - лише питання часу.

За даними видання, на місце Смирнова розглядають кандидатуру колишнього заступника начальника управління "К" СБУ Володимира Рибачука, який відповідав за боротьбу з корупцією в судах.

Більшість співрозмовників у фракції "СН" і на Банковій сходяться на думці, що після Смирнова, найімовірніше, надійде черга на вихід іншого заступника керівника Офіса Кирила Тимошенка. Єрмак не втрачає нагоди нагадати, хто в Офісі головний. Наприклад, очолив президію Конгресу місцевих та регіональних влад, хоча планувалося, що очолити її мав Тимошенко, який курує регіональну політику.

"Єрмак Кирила за день до представлення перед фактом поставив, що сам головуватиме в конгресі", – кажуть джерела в оточенні Зеленського.

"Кирила досить складно сколупнути, тому що він ефективний у "Великому будівництві". Зеленський до нього взагалі добре ставиться, і на цьому Кирило поки що тримається", – говорить член Зе!Команди.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Єрмак і Татаров скористалися відпусткою Шефіра та продавили через Зеленського ідею обезголовлення вертикалі Івана Баканова в СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Офіс президента перетворився на офіс Єрмака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути