понеділок, 13 жовтня 2008 13:16

Тимошенко заборонила собі виділяти гроші на вибори з резервного фонду

Головне контрольно-ревізійне управління пред"явило вимогу прем"єр-міністру щодо недопущення бюджетних правопорушень при фінансуванні проведення позачергових виборів народних депутатів, призначених указом Президента України.

Про це повідомили "proUA" у прес-службі ГоловКРУ.

"Керуючись нормами статті 10 та частини другої статті 12 Закону України "Про державну контрольно-ревізійну службу в Україні" та статті 116 Бюджетного кодексу пред"являємо вимогу щодо недопущення порушень законодавства України при здійсненні фінансування позачергових виборів народних депутатів виключно за рахунок коштів державного бюджету України, спеціально окремим рядком передбачених у державному бюджеті шляхом внесення змін до Закону про Державний бюджет України на відповідний календарний рік", - йдеться у повідомленні.

В ГоловкРУ заявляють, що "намагання профінансувати проведення позачергових виборів за рахунок резервного фонду держбюджету є протизаконним і штовхає уряд на здійснення бюджетного правопорушення". Зокрема, у відомстві відзначають, що фінансування виборів з резервного фонду суперечитиме закону "Про вибори народних депутатів", яким "чітко визначено порядок їх фінансування – виключно за рахунок коштів державного бюджету, виділених на підготовку та проведення виборів депутатів, з передбаченням обсягу коштів в бюджеті окремим рядком".

В ГоловКРУ наголошують, що якщо уряд прийме рішення про використання коштів резервного фонду на проведення позачергових виборів, то це буде нецільовим використанням бюджетних коштів. "Результатом такого незаконного рішення стане скорочення фінансування з резервного фонду видатків, призначених для подолання наслідків стихійного лиха у 6 областях України", - заявляють в ГоловКРУ.

В ГоловКРУ також відзначюать, що згідно з Кримінальним кодексом використання службовою особою бюджетних коштів усупереч їх цільовому призначенню, предметом яких були бюджетні кошти в особливо великих розмірах або вчинені повторно, або за попередньою змовою групою осіб, – караються обмеженням волі на строк від двох до п"яти років або позбавленням волі на строк від двох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

В ГоловКРУ також зазначають, що у випадку фінансування позачергових виборів за рахунок коштів резервного фонду у діях посадових осіб уряду вбачаються також ознаки перевищення службових повноважень.

Нагадаємо, Президент Віктор Ющенко наголошує, що в резервному фонді достатньо коштів на проведення дострокових виборів.

ГоловКРУ очолює екс-депутат від БЮТ Микола Сивульський.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко заборонила собі виділяти гроші на вибори з резервного фонду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути