понеділок, 19 листопада 2012 16:10

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко закликає опозицію почати роботу в новій Раді з відміни нового КПК

Тимошенко закликає опозицію почати роботу в новій Раді з відміни нового КПК
Фото: podrobnosti.ua

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко закликає опозиційні сили почати роботу в новому парламенті з питання про скасування нового Кримінально-процесуального кодексу (КПК).

Про це повідомив у понеділок журналістам після відвідування екс-прем'єра в Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці" № 5 (Харків) захисник екс-прем'єра, народний депутат Сергій Власенко.

"Юлія Володимирівна попросила мене сьогодні оголосити її заклик до всіх опозиційних сил в парламенті одним з перших питань роботи цього парламенту поставити питання про скасування дії цього інструменту створення поліцейської держави, який влада називає "прогресивний Кримінально-процесуальний кодекс"... Цей кодекс насправді - це повне порушення української Конституції і це повне порушення прав громадян", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин переконаний, що КПУ зможе створити фракцію у Раді

Обгрунтовуючи негативну оцінку нового КПК, Власенко зазначив, що тепер не потрібно негайно повідомляти людині про те, що стосовно нього порушено кримінальну справу.
"Відповідно до вимог нового Кримінально-процесуального кодексу, особа, щодо якої порушується кримінальна справа, навіть не ставиться до відома про те, що стосовно нього порушено кримінальну справу. Це означає, що проти будь-якого громадянина України можна порушити кримінальну справу, можна проводити слідчі дії, можна збирати докази і людина навіть не буде про це знати", - підкреслив Власенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ключковський: При наявності цього закону про референдум – забудьмо про демократію

"З сьогоднішнього дня юридично ми з вами знаходимося в режимі, коли влада юридично і законно може діяти з нами все, що завгодно: вона може обшукувати таємно наші приміщення, вона може встановлювати там відеоспостереження, вона може перлюстрованих нашу кореспонденцію - все це за рішенням слідчого, без суду. Вона може встановлювати приховані камери на роботі. Вона може знімати інформацію з приватної кореспонденції та зберігати це", - додав він.

Як повідомлялося, новий КПК набув чинності в Україні з 19 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко закликає опозицію почати роботу в новій Раді з відміни нового КПК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути