понеділок, 19 листопада 2012 12:06

Опозиційні лідери можуть так дозмагатися між собою, що в 2015 переможе Янукович - експерт

Опозиційні лідери можуть так дозмагатися між собою, що в 2015 переможе Янукович - експерт
Андрій Золотарьов: все залежить від того, чи переможе "гетьманство", чи прагматизм. Фото: glavcom.ua

Опозиційні лідери вже зараз змагаються між собою за право бути більшим опозциіонером і йти на президентські вибори.

Про це Gazeta.ua у сказав політолог Андрій Золотарьов, коментуючи пропозицію народного депутата Андрія Парубія вже зараз визначитися з єдиним кандидатом від опозиції на президентські вибори.

"Це цілком розумна пропозиція. Хоча, призначаючи єдиного кандидата зараз, будуть певні складнощі", - наголосив експерт.

Він додав: "Спостерігаючи за діями після виборів опозиційних кандидатів на посаду президента, то можна побачити, що вони вже зараз з'ясовують "хто кому головний опозиційний Рабінович". Це це відбуватиметься і надалі, і у все більш експресивних виразах, коли ми більш сильно відчуємо, що вони конкурують між собою. І на жаль, для опозиції це об'єктивна реальність".

Золотарьов наголосив, що в кожного з потенційних кандидатів від опозиції на президентську посаду є свої плюси і мінуси, тому вони зараз і змагатимуться між собою, показуючи, хто все ж більший опозиціонер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виграти президентські вибори буде значно важче, аніж парламентські - Черненко

"Найрозумніший, мабуть, Яценюк, найсильніший — Кличко, найбільш принциповий та ідейний — Тягнибок. У кожного є свої певні плюси, та і мінуси. Але між собою вони вже конкурують і це відчутно. І надалі, якщо влада буде докладати певних зусиль, щоби між ними відбувалося таке змагання, хто буде головним опозиціонером на 2015 рік, це може закінчитися погано. Як то кажуть, завжди три українця — це вже партизанський загін: командир, комісар та зрадник", - наголосив політолог.

Він переконаний, що якби до 2015 року звільнили б екс-прем'єра Юлію Тимошенко, то вона б їх всіх "помирила" і сама б очолила опозиційні сили на президентських виборах.

"Але так у мене є певні побоювання, що вони почнуть між собою змагатися і дозмагаються до перемоги Януковича, - підкреслив він. - Все залежатиме від того, чи переможе українська риса "гетьманства", чи все ж таки розум і прагматизм візьме гору і вони зроблять ставку на того, хто найбільш прохідний".

Наразі, на думку Золотарьова, найбільш перспектив у Віталія Кличка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Протестна енергія накопичується. Ще трохи — і люди не стерплять"

"На мій погляд, зараз найкращі електоральні позиції у Кличка. Саме тому, що у нього рівномірно розподілений його виборець із сходу на захід, з півночі на південь. Мені складно прикинути, як Тягнибоку зробити так, щоби за нього проголосували 50%+1 виборець. А у Кличка такий потенціал є. Крім того, психологічний він більш сталий, ніж Арсеній Петрович (Яценюк). Може в Яценюка є інший потенціал — він, наприклад, швидше за інших рахує в голові, але все ж таки він, як публічний лідер не харизматичний. А на президентських виборах це все ж важливо", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Опозиційні лідери можуть так дозмагатися між собою, що в 2015 переможе Янукович - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути