понеділок, 19 листопада 2012 11:57

Після Нового Року Тимошенко можуть випустити із в'язниці - Небоженко

Після Нового Року Тимошенко можуть випустити із в'язниці - Небоженко
Фото: obozrevatel.com

Екс-прем'єра Юлія Тимошенко голодувала, аби вплинути на світову громадськість. І — досягла своєї мети: після новорічних свят Захід знову вимагатиме від уряд України її звільнення.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Вітор Небоженко.

"Юлія Тимошенко зрозуміла, що не може покладатися на своїх соратників із Об'єднаної опозиції. Її колеги зараз думають про те, як влаштуватися у Верховній Раді і чим займатися там. Вони не можуть допомогти їй, та й не дуже прагнуть. То ж вона своїм голодуванням апелювала до співчуття українців та світової громадськості. Однак це дуже небезпечно, будь яка людина яка почала голодування, та ще й у тюрмі, може просто померти. Це не піар і не спосіб підлікувати своє здоров'я, це відчайдушний крок спрямований на те, аби знову привернути до себе увагу. І Тимошенко досягла своєї мети. Захід знову перейнявся її долею. Однак у будь який момент це могло погано закінчитися. Вона ж не боксер і не чемпіон світу, вона жінка, яка володіє не особливо сильним здоров'ям. Думаю, вона розумію ризик цього голодування", - сказав Небоженко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВС купило собі автомийку за третину мільйона

Він також наголосив, що Юлія Тимошенко і далі використовуватиме голодування у тому числі і як методи боротьби із українською владою. "Коли люди сидить у тюрмі голодування це єдиний її спосіб боротися із владою. Кожного разу, коли в неї виникатиму конфлікт із владою: не будуть допускати лікарів чи заборонятимуть спілкуватися із рідними, спостерігачами Тимошенко знову може використати голодування"

Політолог додав: не підтримавши Тимошенко у її вимозі не визнавати результатів виборів — члени Об'єднаної опозиції вчинили правильно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Балога вважає, що спікером повинна бути фігура, яка рівновіддалена від усіх політичних сил

"Соратники не підтримали її лише у тому, що не визнали усі результати виборів фальсифікованими, а увійшли до парламенту. Утім тут вони мали рацію. Мільйони людей проголосували за "Батьківщину", вони розраховували на те, що "Батьківщина" буде якось протистояти владі і боротися. Якщо б вони не увійшли до парламенту протестуючи проти того, що їхнього лідера посадили до тюрми, це — інша справа. Тоді їх би зрозуміли", - зазначив він.

На думку Небоженка, після Нового року є ймовірність того, що Тимошенко випустять із в'язниці.

"Знову активізувався Європейський суд, зараз активно європейські прихильники Тимошенко активно проводять кампанію на її підтримку. Після новорічних свят, після Різдва Захід знову поставить перед урядом України питання випустити Тимошенко з в'язниці. Чи станеться це залежить від багатьох чинників. Перекриють завтра кредити Кіпру, закриють наші офшори і це дуже швидко відобразиться на долі Тимошенко. Або ж Міжнародний валютний фонд раптом проявить милість до нового прем'єр-міністра України. А той зуміє довести Януковичу, що не варто більше бити горшки і не варта справа Тимошенко сповзання Україна на узбіччя політичного і соціального розвитку".

Зараз ви читаєте новину «Після Нового Року Тимошенко можуть випустити із в'язниці - Небоженко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

87

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути