середа, 09 травня 2012 09:26

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко вже відвезли до лікарні

Тимошенко вже відвезли до лікарні
Екс-прем'єрку лікуватиме німецький лікар спільно з українськими лікарями Фото: polemika.com.ua

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко переведена з Качанівської виправної колонії в ЦКЛ № 5 "Укрзалізниці", повідомляє прес-служба Держпенітенціарної служби країни в середу.

"9 травня, о 7.00 годині Тимошенко транспортували з Качанівської виправної колонії в ЦКЛ № 5 для проведення рекомендованого міжнародною медичною комісією курсу реабілітації. О 8.00 годині вона прибула в медустанову", - наголошується в повідомленні.

Прес-служба підкреслює, що під час транспортування скарг чи заяв від екс-прем'єра не надходило.

"Стан її здоров'я лікарі визнали як такий, що в порівнянні з останніми днями не погіршився", - підкреслює Держпенітенціарна служба.

"Як і планувалося, рекомендовану реабілітацію проводитимуть лікар німецької клініки "Шаріте" лікар Лутц Хармс спільно з українськими лікарями", - підкреслюється в повідомленні.

Раніше прес-служба Держпенітенціарної служби повідомила, що Тимошенко відмовилася переїжджати в харківську лікарню у вівторок, мотивуючи це рішення тим, що "їй потрібен ще час для роздумів і спілкування з адвокатами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Випустити Тимошенко перед виборами означатиме знищити опозицію" - Гайдай

У той же час, за інформацією прес-служби, Тимошенко в розмові з лікарями не виключила, що може все-таки погодитися на переїзд до лікарні Харкова 9 травня, і пояснила це тим, що "вона не відмовляється від стаціонарного лікування".

Пізніше донька Тимошенко Євгенія заявила, що екс-прем'єр у середу погодиться на перевід в лікарню тільки за умови, якщо її лікарем буде лікар Хармс. У той же час захисник Тимошенко Сергій Власенко підкреслив, що екс-прем'єр буде змушена відмовитися від госпіталізації у випадку, якщо в її лікуванні будуть задіяні лікарі Міністерства охорони здоров'я України.

Минулого тижня в ЗМІ з'явилася інформація, що німецький професор Карл Мах Айнхойпл встановив хребетну грижу у Тимошенко. МОЗ України цю інформацію спростував, проте "Радіо Свобода" процитувало нове інтерв'ю професора Айнхойпла, в якому він все ж озвучує діагноз - "хронічна грижа міжхребцевого диска".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко згодна лікуватися тільки у німецького лікаря Лутца Хармса - донька

Як відомо, на 21 травня заплановано засідання Київського райсуду Харкова по "справі ЄЕСУ", яке раніше було відкладено через стан здоров'я Тимошенко. Захист сумнівається, що до цього строку Тимошенко буде в змозі брати участь у засіданні.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко вже відвезли до лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути