вівторок, 08 травня 2012 18:27

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко згодна лікуватися тільки у німецького лікаря Лутца Хармса - донька

Тимошенко згодна лікуватися тільки у німецького лікаря Лутца Хармса - донька
Євгенія Тимошенко Фото: segodnya.ua

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко в середу погодиться на переведення до Центральної клінічної лікарні № 5 "Укрзалізниці" тільки за умови, якщо її лікуючим лікарем буде доктор з німецької клініки "Шаріте" Лутц Хармс, повідомила дочка Тимошенко Євгенія.

"Сьогодні доктор Хармс оглянув маму і передав їй висновок німецьких лікарів про те, що лікування необхідно терміново починати, інакше можлива інвалідність", - сказала дочка екс-прем'єра на брифінгу у вівторок в Харкові.

За її словами, Тимошенко схудла "візуально на 10 кілограм, у неї значно знизилася температура тіла, і в неї переднепритомний стан".

У той же час захисник засудженої Сергій Власенко підкреслив, що екс-прем'єр буде змушена відмовитися від госпіталізації у випадку, якщо в її лікуванні будуть задіяні лікарі Міністерства охорони здоров'я України.

"Сьогодні деякі ЗМІ вже встигли повідомити про те, що Тимошенко знову буде лікувати якась комісія. Я хочу сказати, що це абсурд. Якщо лікарів, підконтрольних Міністерству охорони здоров'я, спробують приставити до Тимошенко, вона знову буде змушена сказати ні, тому що ці ж лікарі лікували Юрія Луценка, у якого тепер гепатит, і ці ж лікарі щодня писали довідки про те, що Юлія Володимирівна здорова", - підкреслив захисник.

Раніше прес-служба Державної пенітенціарної служби України повідомила, що Тимошенко відмовилася переїжджати в харківську лікарню у вівторок, мотивуючи це рішення тим, що "їй потрібен ще час для роздумів і спілкування з адвокатами".

У той же час, за інформацією прес-служби, екс-прем'єр у розмові з лікарями не виключила, що може все-таки погодитися на переїзд до лікарні Харкова 9 травня, і пояснила це тим, що "вона не відмовляється від стаціонарного лікування". Лікар німецької клініки "Шаріте" Лутц Хармс після відвідин екс-прем'єра в колонії у вівторок повідомив, що хронічний больовий синдром Тимошенко не лікується кількома пігулками, вона потребує комплексного лікування.

 

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко згодна лікуватися тільки у німецького лікаря Лутца Хармса - донька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути