середа, 17 лютого 2010 17:03

Тимошенко виділила 61 мільйон на нікому не потрібне метро

Тимошенко виділила 61 мільйон на нікому не потрібне метро

Кабінет Міністрів України виділив із стабілізаційного фонду 261 млн.грн. на будівництво та розвиток в 2010 році метрополітену в Києві та Дніпропетровську.

Відповідну постанову ухвалено на засіданні уряду 17 лютого.

Документом передбачається виділення 200 млн.грн. на фінансування Куренівсько-Червоноармійської лінії столичного метрополітену, будівництво ділянки від станції "Либідська" до станції "Виставковий центр" (перша черга - ділянка від станції "Либідська" до станції "Васильківська").

Нагадаємо, що в Києві в даний час готовність споруджуваних станцій метро в напрямку мікрорайону Теремки становить 80-90%.

При цьому, за словами, директора КП "Київський метрополітен" Петра Мірошникова, будівництво могло б завершитися протягом трьох місяців за умови нормального фінансування. Так, для завершення монтажних та архітектурних робіт необхідно 600 млн. грн.

У той же час уряд прийняв розпорядження про виділення Міністерству транспорту та зв"язку 61 млн грн для будівництва та розвитку метрополітену рідного міста прем"єра - Дніпропетровська. Але всім відомо, що метрополітен у місті - швидше пам"ятка для туристів, ніж потрібний транспорт. Одна гілка, яка функціонує там, розташована під центральною вулицею Карла Маркса. Місцеві мешканці їздять по ній наземним транспортом.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко виділила 61 мільйон на нікому не потрібне метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути