четвер, 05 лютого 2009 11:59

У київському метрополітені вводиться в дію система відеонагляду

У київському метрополітені вводиться в дію система відеонагляду

Сьогодні, 5 лютого, у Київському метрополітені вводиться система відеомоніторингу роботи контрольних пунктів пропуску пасажирів та кас.

Як повідомили у прес-службі Київського метрополітену, мета встановлення відеоспостереження - посилення контролю над роботою співробітників метро та належним виконанням ними своїх службових обов"язків.

Відтепер відеоспостереженням охоплено всі діючі 46 станцій метрополітену, на яких встановлено 132 ІР-відеокамери, об"єднані в єдину систему і виведені до центру моніторингу, що розташований у диспетчерському центрі керування метрополітеном. Система побудована на основі телекомунікаційної мережі Ethernet метрополітену, що значною мірою знизило її вартість. Загалом, витрати на впровадження системи склали майже 2 млн. грн.

В цілому, впровадження системи моніторингу роботи пунктів контролю проходу пасажирів та кас поліпшить культуру обслуговування пасажирів і надасть можливість об"єктивніше оцінювати роботу працівників метрополітену. До того ж, система архівації подій надасть можливість протягом 14 діб детально аналізувати спірні ситуації, які виникають на станціях стосовно проходу пасажирів та їх обслуговування.

В подальшому передбачається інтеграція системи відеомоніторингу до єдиної комплексної системи відеонагляду всіх об"єктів метрополітену у складі ситуаційного центру.

Як повідомлялося, "Київський метрополітен" оцінює своє технічне переоснащення в 1,116 млрд. гривень до 2012 року.

У цю суму входить 242 млн. на будівництво й обладнання ситуаційного центру метрополітену, встановлення відеоспостереження на станціях й у потягах за допомогою камер, що реагують на різкі рухи, звуки, спалахи для запобігання терористичних актів.

Центр дасть змогу диспетчерам підприємства моніторити стан метро в режимі он-лайн, а правоохоронним органам - оперативно реагувати на події.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У київському метрополітені вводиться в дію система відеонагляду ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути