Ексклюзиви
середа, 06 липня 2011 12:45

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко та суддя Кіреєв обмінялись погрозами

Тимошенко та суддя Кіреєв обмінялись погрозами

Обвинувачена у кримінальній справі Юлія Тимошенко попередила суддю Печерського районного суду міста Києва Родіона Кіреєва про майбутню відповідальність за сприяння беззаконню та влаштування судового шоу.

"Я не просто хочу підтримати заяву свого захисника про відвід судді. А ще й сказати, що робота суду абсолютно не сумісна з тими зобов'язаннями, за допомогою яких суд має забезпечити гласний, публічний для суспільства процес, який може бути оцінений не лише запроданими суддями, а й усім суспільством", - заявила Тимошенко під час судового засідання.

У свою чергу, суддя Кіреєв оголосив Тимошенко чергове попередження у зв'язку з тим, що вона під час висловлення своєї думки допускає вирази, які ганьблять суд і є неприпустимими.

"У випадку продовження порушення вами порядку на судовому засіданні, ви будете видалені з зали суду", - попередив суддя.

Натомість обвинувачена зауважила, що судді не вдасться "аморальною силою влади когось примусити підпорядковуватись бєспрєдєлу".

"Ви марно так думаєте. І ви будете, пан суддя, в першу чергу за це відповідати. За це все шоу, беззаконня, яке ви зараз чините", - заявила Тимошенко.

На запитання судді, чи підсудна йому погрожує, політик відповіла: "Ні, я просто попереджаю вас про відповідальність перед законом за наперед неправосудні дії та рішення... У цьому судилищі моя присутність непотрібна. Усі вироки написані задовго до того, як цей суд розпочався. Тому моє видалення із зали суду по суті нічого не змінює".

Нагадаємо, суддя Печерського районного суду міста Києва Родіон Кіреєв оголосив перерву у роботі судового засідання щодо кримінальної справи, порушеної проти Юлії Тимошенко, до 14:00.

Перерва оголошена у зв'язку із клопотанням адвоката Тимошенко Миколи Титаренка про відвід судді.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко та суддя Кіреєв обмінялись погрозами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути