середа, 06 липня 2011 12:17

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Адвокат Тимошенко попросив Кіреєва самоусунутись

Адвокат Тимошенко попросив Кіреєва самоусунутись

Суддя Печерського районного суду міста Києва Родіон Кіреєв оголосив двогодинну перерву у роботі судового засідання щодо кримінальної справи, порушеної проти Юлії Тимошенко.

Перерва оголошена у зв'язку із клопотанням адвоката Тимошенко Миколи Титаренка про відвід судді.

Зокрема, після завершення чергової перерви у засіданні Титаренко виступив із відповідною заявою.

"Хотів би скористатись наданим мені правом і оголосити відвід судді. Адже під час розгляду цієї справи суддею було заборонено здійснювати фото- та відео-зйомку подальших судових засідань", - пояснив адвокат.

Він нагадав, що раніше суддею Кіреєвим було затверджено принцип гласності судового засідання.

"Своїми діями суд протирічить своєму ж раніше прийнятому рішенню і порушує норми Конституції про відкритість судового процесу, а також норми КПК, законів про інформацію та про доступ до публічної інформації", - уточнив Титаренко.

Він вважає, що аргументування судді про те, що ніби трансляція свідчень, які будуть надані свідками по цій справі, може змінити раніше надані ними свідчення і вплине на їхні права та обов'язки, не є достатнім.

"Враховуючи все це, дії головуючого судді про заборону здійснення зйомки повністю ігнорують принцип гласності та відкритості судового процесу. Тому вважаю, що дії судді є неправомірними. Як наслідок, згідно ст. 44 КПК, заявляємо йому відвід", - резюмував Титаренко.

Нагадаємо, раніше Печерський райсуд заборонив пряму трансляцію початку судового слідства у справі проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Відповідне рішення оголосив суддя Родіон Кірєєв.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат Тимошенко попросив Кіреєва самоусунутись». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути