Ексклюзиви
середа, 06 липня 2011 10:35

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Печерський суд постановив судити Тимошенко без адвоката Власенка

Печерський суд постановив судити Тимошенко без адвоката Власенка

У Печерському районному суді Києва розпочалося засідання, на якому продовжується розгляд "газової справи", порушеної проти екс-прем'єр-міністра України, лідера Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлії Тимошенко.

Виступаючи на початку судового засідання, Тимошенко заявила, що її захисник, народний депутат від БЮТ Сергій Власенко відсутній у суді через поважну причину, оскільки збирає разом з аудиторської компанією BDO необхідні докази невинуватості екс-прем'єра.

"Аудиторська компанія BDO погодилась працювати з нами і надати всі необхідні документи, які доводять мою невинуватість і абсурдність порушеної проти мене кримінальної справи. Саме тому, що мій захисник Власенко був позбавлений будь-якого часу на організацію мого захисту, він зараз не може бути присутнім в суді, тому що зараз збирає необхідні докази моєї невинуватості", - зазначила Тимошенко.

На її думку, через причину його відсутності, а також за наявності поспіху, з яким суддя Родіон Кіреєв "проводить політичні репресії", вести зараз судове засідання недоречно.

"Ми вважаємо, що не можна вести судове засідання й надалі у той час, коли ані адвокат, ані я не мали ні часу, ні можливості підготуватись до судового процесу. Цей судовий процес треба відкладати", - наголосила опозиціонерка.

У свою чергу, суддя Кіреєв, який головує у суді, зауважив, що наразі з'ясовується інформація щодо причин неявки до зали засідань захисника Власенка.

"Суд роз'яснює, що згідно ст. 48 Кримінально-процесуального кодексу представник зобов'язаний з'являтись до суду для обов'язкової участі у процесуальних діях.

У разі неможливості з'явитися у назначений строк представник зобов'язаний заздалегідь повідомити про свою відсутність та причини неможливості явки до суду", - уточнив суддя.

Разом з тим, за його словами, заздалегідь захисник Власенко не повідомив суду про неможливість своєї явки.

"У суду зараз немає жодних доказів поважності причин його неявки до суду. А тому суд, керуючись ст.48, 289 КПК постановив проводити розгляд справи за відсутності захисника Сергія Власенка. При цьому суд враховує, що на судовому засіданні присутній захисник, адвокат Титаренко", - резюмував Кіреєв.

Зараз ви читаєте новину «Печерський суд постановив судити Тимошенко без адвоката Власенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути