вівторок, 05 липня 2011 18:27

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Над Тимошенко через ЄЕСУ нависла кримінальна справа СБУ

Над Тимошенко через ЄЕСУ нависла кримінальна справа СБУ

Служба безпеки України порушила кримінальну справу проти колишніх службовців та підприємців за вчинення ними замаху на розтрату державних коштів у сумі 405 млн.дол. США.

Зокрема, як повідомила прес-служба СБУ, головним слідчим управлінням Служби безпеки України порушено кримінальну справу за фактом вчинення колишніми службовими особами Кабінету міністрів України, Промислово-фінансової корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) та компанії "United Energy International Limited" за попередньою змовою групою осіб шляхом зловживання службовим становищем замаху на розтрату коштів державного бюджету України в особливо великих розмірах на загальну суму 405 млн. дол. США.

Приводом для порушення кримінальної справи стали звернення прем'єр-міністра України Миколи Азарова від 23.06.2011р. та від 29.06.2011р. до Служби безпеки України, а також звернення міністра оборони РФ Анатолія Сердюкова до уряду України від 10.06.2011р.

У ході розслідування кримінальної справи встановлюються всі службові особи, причетні до скоєного злочину.

Як повідомлялося, міністр оборони Росії Сердюков у листі звернувся до прем'єр-міністра України Азарова з проханням розглянути питання про погашення заборгованості з боку корпорації "Єдині енергетичні системи України", яку очолювала колишній прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.

Азаров заявив, що уряд України не має наміру повертати борги корпорації "Єдині енергетичні системи України" Міністерству оборони Росії.

Разом з тим, Тимошенко заперечує наявність такого боргу перед Міноборони РФ: "З 1996 року я не працюю у цій компанії".

Зараз ви читаєте новину «Над Тимошенко через ЄЕСУ нависла кримінальна справа СБУ ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути